Ce au făcut românii cu voucherele de vacanță
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Brașovul este destinația preferată pentru city-breakurile românilor
Brașovul este destinația preferată pentru city-breakurile românilor
Peste o treime (34%) dintre cei aproximativ un milion de români care şi-au plătit sejururile, în 2018, cu vouchere de vacanţă au preferat variantele city break, arată o analiză publicată, joi, de Sodexo România.

"Peste un milion de români au folosit carduri şi vouchere de vacanţă Turist Pass de la Sodexo în anul 2018, pentru vacanţe în România. City break-urile au fost la mare căutare, iar 34% dintre utilizatori au ales acest tip de vacanţă, Braşovul fiind destinaţia preferată în ultimele trei luni din anul 2018. După cum reiese din acelaşi studiu Sodexo, litoralul a reprezentat principalul punct de atracţie pentru 31% dintre turişti în timpul sezonului estival, destinaţiile preferate fiind Constanţa, Mamaia sau Eforie Nord. Printre preferinţele turiştilor se regăsesc şi turismul montan şi balneo climateric", a menţionat sursa citată.

Conform datelor centralizate, românii preferă să-şi gestioneze singuri vacanţele, peste 70% dintre utilizatorii de carduri şi vouchere de vacanţă alegând să-şi facă singuri rezervări şi să plătească direct la hotelul său pensiunea aleasă.

Citește și: Vouchere de vacanță. Surpriză MAJORĂ pentru bugetari în 2019

Voucherele şi cardurile de vacanţă sunt utilizate de companii private şi instituţii publice, ca beneficiu al angajaţilor, deductibil pentru firmele private. Aceştia le pot folosi pentru a achiziţiona servicii de cazare, masă, transport, servicii de tratament şi de agrement sau pachete turistice pentru destinaţii în România. Tichetele pot fi folosite şi pentru a cumpăra bilete de avion şi de tren. Condiţia este că aceste servicii să facă parte dintr-un pachet turistic ce include minim o noapte de cazare.

Tichetele de vacanţă sunt disponibile în format de hârtie sau electronic şi au o valabilitate de 12 luni din momentul emiterii, reprezentând un mod sigur şi util pentru planificarea vacanţelor de peste an.

Beneficiarii pot alege dintre cele aproximativ 7.000 de unităţi partenere Sodexo care acceptă tichete de vacanţă, având astfel acces la cea mai mare reţea naţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel