Ce este de fapt Deltracron, ”noua” tulpină SARS-CoV-2

Autor: Georgel Simonică
Data actualizării:
Data publicării:
Această așa-zisă nouă tulpină este privită circumspect de către unii experți.
Această așa-zisă nouă tulpină este privită circumspect de către unii experți.
Potrivit rapoartelor unui laborator din Cipru, au fost detectate aproximativ 20 de cazuri de coinfecții cu două variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, Delta și Omicron.

O nouă tulpină, denumită "Deltacron", care poartă atât semnătura genetică a genomului Omicron, cât și a genomului Delta, ar fi apărut pe insula mediteraneană, a declarat Leondios Kostrikis, profesor de biologie la Universitatea din Cipru, pentru presa cipriotă.

În total, au fost identificate 25 de cazuri de variantă suspectă "Deltacron", dintre care 11 la pacienți au fost spitalizați. În prezent, țara raportează o medie de 4.525 de cazuri noi pe zi, la o populație totală de aproximativ 1.200.000 de persoane. Prin urmare, este una dintre țările din Europa cu cea mai mare rată de incidență în prezent.

Ce cred oamenii de știință despre Deltacron

Genomurile celor 25 de cazuri suspecte au fost complet secvențiate și sunt acum incluse în baza de date internațională "Gisaid". Mostre din acest specimen au fost deja trimise pentru analiză la mai multe centre de cercetare din întreaga lume, inclusiv la Institutul Pasteur.

Doza booster. Valeriu Gheorghiță: Se va întâmpla din 17 ianuarie

Unii oameni de știință, cum ar fi Tom Peacock, virusolog la Imperial College London, au contestat existența acestei variante. Potrivit virusologului englez, probele nu se grupează în același loc pe un arbore filogenetic. Cu alte cuvinte, nu au aceleași relații de familie.

Tulpina ar fi putut fi, potrivit acestui virusolog, rezultatul unor eșantioane amestecate din greșeală în laborator, notează Science & Vie.

În fața acestor declarații, profesorul Leondios Kostrikis, de asemenea șef al Laboratorului de Biotehnologie și Virologie Moleculară din Cipru, și-a menținut poziția cu privire la existența acestei noi tulpini.

Pentru moment, existența acestei tulpini care combină cele două variante nu a fost încă confirmată de alte autorități internaționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Justiție
Ilie Bolojan / Foto: Florin Răvdan
Palatul Victoria
Friedrich Merz și Nicusor Dan
Casă de schimb valutar
Inspecție fiscală / Foto: Freepik
Lucrări de canalizare
Femeie la cumparaturi in supermarket
Contabil
Angajați / Foto: Freepik
Romaero

Marshall și Romaero bat palma pentru mentenanță strategică

Marshall şi Romaero au anunţat vineri o colaborare ce...

BVB
ANAF / Foto: Oana Pavelescu
Ștefan Nanu, Alexandru Nazare, Alexandru Petresci și Radu Hanga
Ghișeu / Foto: Freepik
Montare de panouri solare / Foto: Freepik
Spital / Foto: Freepik
Urs pe șoseaua Transalpina
Podul Băneasa
Furtună / Foto: MTI
Irigații / Foto: Freepik
O femeie vorbește cu un angajat al unei benzinării / Foto: Freepik
Minitari / Foto: Laurentiu Turoi / MApN
Camp petrolier / Foto: Freepik

pixel