Ce este de fapt Deltracron, ”noua” tulpină SARS-CoV-2
Autor: Georgel Simonică | 14 ian, 07:48
Această așa-zisă nouă tulpină este privită circumspect de către unii experți.
Această așa-zisă nouă tulpină este privită circumspect de către unii experți.
Potrivit rapoartelor unui laborator din Cipru, au fost detectate aproximativ 20 de cazuri de coinfecții cu două variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, Delta și Omicron.

O nouă tulpină, denumită "Deltacron", care poartă atât semnătura genetică a genomului Omicron, cât și a genomului Delta, ar fi apărut pe insula mediteraneană, a declarat Leondios Kostrikis, profesor de biologie la Universitatea din Cipru, pentru presa cipriotă.

În total, au fost identificate 25 de cazuri de variantă suspectă "Deltacron", dintre care 11 la pacienți au fost spitalizați. În prezent, țara raportează o medie de 4.525 de cazuri noi pe zi, la o populație totală de aproximativ 1.200.000 de persoane. Prin urmare, este una dintre țările din Europa cu cea mai mare rată de incidență în prezent.

Ce cred oamenii de știință despre Deltacron

Genomurile celor 25 de cazuri suspecte au fost complet secvențiate și sunt acum incluse în baza de date internațională "Gisaid". Mostre din acest specimen au fost deja trimise pentru analiză la mai multe centre de cercetare din întreaga lume, inclusiv la Institutul Pasteur.

G Ad:

Doza booster. Valeriu Gheorghiță: Se va întâmpla din 17 ianuarie

Unii oameni de știință, cum ar fi Tom Peacock, virusolog la Imperial College London, au contestat existența acestei variante. Potrivit virusologului englez, probele nu se grupează în același loc pe un arbore filogenetic. Cu alte cuvinte, nu au aceleași relații de familie.

Tulpina ar fi putut fi, potrivit acestui virusolog, rezultatul unor eșantioane amestecate din greșeală în laborator, notează Science & Vie.

În fața acestor declarații, profesorul Leondios Kostrikis, de asemenea șef al Laboratorului de Biotehnologie și Virologie Moleculară din Cipru, și-a menținut poziția cu privire la existența acestei noi tulpini.

Pentru moment, existența acestei tulpini care combină cele două variante nu a fost încă confirmată de alte autorități internaționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Deutsche Bank, cel mai bun profit anual din ultimii 10 ani

Deutsche Bank a obținut cel mai bun profit anual din...

Bitdefender avertizează asupra unui atac mai puțin obișnuit

Bitdefender avertizează asupra unui nou val de atacuri,...

Internetul nord-coreean, închis complet. Care ar fi motivul

Internetul din Coreea de Nord pare să fi fost afectat de...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro