Pentagonul este pe cale să lanseze o nouă constelație de senzori care va elimina unele lacune, dar nevoia de informații care sunt culese pe teren de oameni va rămâne.
De ce nu au surprins SUA și sateliții de spionaj ai aliaților lor atacul surpriză al Hamas asupra Israelului? În parte, din cauza fizicii.
Potrivit experților din industrie, sateliții de pe orbita geosincronă sunt prea îndepărtați pentru a capta prea multe detalii, iar pe orbita joasă a Pământului nu există destui sateliți care să poată furniza constant imagini de înaltă rezoluție.
Deși senzorii spațiali nu sunt un "leac" pentru nevoile de informații ale SUA, atacul recent al Hamas a demonstrat necesitatea unei acoperiri exhaustive de pe orbită, spun analiștii din industrie.
Pentagonul a demarat deja un efort prin intermediul Agenției de Dezvoltare Spațială pentru a construi o rețea de sateliți militari în LEO, numită "Dezvoltarea Arhitecturii Spațiale de Război”
"În orice caz, atacul surpriză al Hamas ar trebui să stimuleze națiunile să crească capacitatea și acoperirea sistemelor lor ISR bazate pe spațiu. SUA și aliații săi, cum ar fi Israelul, nu au construit încă întreaga suită de capacități ISR bazate pe spațiu pe care ar putea să o facă, cum ar fi constelații LEO foarte dezvoltate care să asigure o acoperire globală continuă pentru detectarea optică, în infraroșu, radar și RF", a declarat Harrison pentru publicația Defense One.
În urma atacului Hamas, National Reconnaissance Office, agenția de spionaj responsabilă de sateliții americani de informații, colaborează cu alte agenții de informații pentru a se asigura că sateliții americani sunt capabili și relevanți, a declarat marți directorul adjunct al NRO, generalul-maior Christopher Povak, în cadrul unui eveniment al Institutului Mitchell.
Întrebat dacă NRO va efectua o analiză internă a capacităților sale de recunoaștere pentru a evita un alt atac surpriză, Povak nu a vrut să comenteze despre viitoarele acțiuni. El a declarat că NRO se asigură că Agenția Națională de Securitate și Agenția Națională de Informații Geospațiale au resursele de care au nevoie din partea agenției sale.
Oficialul Forțelor Spațiale a rămas încrezător în capacitatea NRO de a detecta amenințările din întreaga lume.
Oficialii încă investighează de ce anume atacul, care a dus la un bilanț de aproape 3.000 de morți israelieni și palestinieni, a fost neașteptat. În cursul săptămânii trecute, mulți oficiali au calificat acest eveniment drept un eșec uimitor pentru forțele de informații ale Israelului.
De asemenea, comunitatea de informații a SUA analizează în prezent dovezile privind rolul Iranului în război, potrivit consilierului pentru securitate națională Jake Sullivan.
Iranul este "complice" în acest atac, deoarece a furnizat finanțare și instruire pentru armata Hamas, dar administrația nu are nicio confirmare că Iranul știa în avans despre acest atac, a declarat Sullivan marți, în timpul unei conferințe de presă la Casa Albă.
Hamas pare să fi folosit "tehnici de modă veche", cum ar fi comunicațiile în persoană, pentru a face schimb de informații, a declarat Bryan Clark, cercetător senior la Hudson Institute.
"Bazarea pe tehnicile ISR care folosesc tehnologia pentru a monitoriza adversarii de la distanță poate fi deficitară dacă subiectul este capabil să evite semnalele sau mișcările care pot fi ușor detectate și analizate din spațiu sau de senzorii electronici", a declarat Clark pentru Defense One.
Clark a sugerat, de asemenea, ca SUA să folosească mai mulți algoritmi cu ajutorul inteligenței artificiale pentru a evalua informațiile, cum ar fi inteligența umană, social media și mișcările fizice.
"China folosește aceste capacități pentru controlul social al propriei populații. Deși ar fi ilegal și nepotrivit să le folosească pe plan intern, comunitatea de informații din SUA ar putea utiliza aceste tehnici folosind informații din surse deschise și informații clasificate disponibile despre adversari", a declarat Clark.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...