Ce le promite premierul Ciucă românilor din diaspora, ca să se întoarcă acasă
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Nicolae Ciuca
Nicolae Ciuca
Guvernul are ca prioritate şi îşi propune prin măsurile adoptate să faciliteze reîntoarcerea în ţară a cât mai multor români aflaţi la muncă în străinătate, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă, joi, la evenimentul Gala #RePatriotInspiră, ediţia a V-a.

"Am înţeles mai bine linia de efort pe care şi-a propus-o RePatriot şi spun că am înţeles-o mai bine pentru că în toată activitatea la Guvern am pus pe lista de priorităţi şi acest obiectiv: să facem în aşa fel încât să determinăm ca mai mulţi români să se întoarcă acasă. Este un obiectiv, este o acţiune pe care trebuie să o facem împreună, este o datorie faţă de cei rămaşi acasă la fel de importantă şi la fel de benefică şi pentru cei care astăzi lucrează afară, şi-au găsit un loc de muncă în altă ţară. Şi cred că este datoria noastră şi menirea noastră să facem ceea ce trebuie aici pentru a-i convinge că România s-a schimbat, România s-a transformat şi România este locul unde s-au născut şi este locul unde trebuie să se întoarcă, unde trebuie să muncească, unde avem atât de mare nevoie de ei", a afirmat Nicolae Ciucă.

Premierul a adăugat că Guvernul a iniţiat deja o serie de programe pentru a da un semn, cât se poate de consistent, de sprijin în beneficiul celor care doresc să revină în ţară.

"Sunt o serie întreagă de programe, unele dintre ele finanţate din bani europeni, prin care stimulăm întreprinzătorii să poată să acceseze aceşti bani şi să vină să deschidă o afacere în România. Nu mai târziu de acum două seri, la Forumul 'România Viitorului' am prezentat programul prin care finanţăm inovaţia şi oferim posibilitatea românilor din străinătate, minţilor luminate care au pasiune şi care au curajul să inoveze, să inventeze (...). Sunt bani de la bugetul de stat. Cred că această alternativă a proiectelor guvernamentale cu cele oferite de mediul de afaceri, de societatea civilă, pot într-adevăr să arate deschiderea şi să arate preocuparea întregii societăţi româneşti pentru a-i determina pe români să vină acasă", a completat Ciucă.

În finalul intervenţiei sale, şeful Executivului a anunţat ca va participa şi el, în calitate de contributor, la Gala #RePatriotInspiră, oferind două obiecte militare spre a fi licitate în scopuri caritabile, între care un binoclu primit de la colegii săi de arme la momentul în care a predat comanda unei unităţi militare.

Organizatorii galei au ţinut să-i ofere, la rândul lor un cadou, o icoană cu Maica Domnului, pentru care a mulţumit şi a dorit să fie, de asemenea, lăsată pentru a fi licitată în cadrul evenimentului. 

 

Citeşte şi: Florin Jianu (CNIPMMR): Săptămâna viitoare începe un nou program, IMM Invest Plus

 

Săptămâna viitoare începe un nou program intitulat IMM Invest Plus, unde dobânzile vor fi subvenţionate, iar creditele sunt consistente, atât pentru investiţii, cât şi pentru capital de lucru, a afirmat Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), la evenimentul "Fonduri europene pentru IMM-uri 2021-2027".

Potrivit unui comunicat al CNIPMMR, remis Agerpres, în cadrul dezbaterii s-au promovat şi prezentat cele mai importante programe de finanţare dedicate IMM-urilor la nivel regional şi naţional, precum IMM Invest Plus, IMM Prod, Garant Construct, Start-up Nation, Programul de Microindustrializare, IMM Recover dar şi alte proiecte pentru IMM-uri în domeniul digitalizării, transformării digitale, specializare inteligentă sau internaţionalizare.

"În acest an, FNGCIMM a acordat peste 50.000 de garanţii, marea majoritate venind din IMM Invest, program care s-a încheiat la sfârşitul lunii iunie, urmând ca săptămâna viitoare să înceapă un nou program intitulat IMM Invest Plus, unde dobânzile vor fi subvenţionate, iar creditele sunt consistente, atât pentru investiţii, cât şi pentru capital de lucru. În ceea ce priveşte programele naţionale, am văzut la Start-up Nation că există în continuare cerere, motiv pentru care trebuie continuat şi susţinut printr-o comunicare publică adecvată, deoarece acest program reprezintă poarta de intrare în economie a tinerilor antreprenori. În încheiere, menţionez că acordul de parteneriat al României este deja acceptat de Comisia Europeană, lucrurile sunt pe un făgaş bun, profesionist, iar dorinţa noastră ar fi să înceapă deja call-urile din această iarnă, astfel încât să nu existe o perioadă în care să nu fie prezente în economie fondurile europene, atât de necesare şi de utile, motiv pentru care aşteptăm o simplificare şi o abordare mai pro-implementatori, urmând în perioada următoare să venim cu propuneri concrete în acest sens", a afirmat Florin Jianu, preşedinte CNIPMMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel