Ce să NU FACEM dacă un ASTEROID se îndreaptă spre Pământ. Sfatul unui expert în astronomie
Autor: Georgel Simionică | 27 noi 2021 / 08:29
Meteoritul a fost mai luminos decât soarele
Meteoritul a fost mai luminos decât soarele
Un expert în astronomie a declarat că există un lucru pe care nu ar trebui să îl facă nimeni în cazul în care un asteroid se îndreaptă spre Pământ iar sfatul nu este deloc la ceea ce ne-am altepta.

Profesorul Alan Duffy, astronom de la Swinburne și director al Institutului pentru Tehnologie și Industrie Spațială, a declarat că dacă un asteroid sau un meteorit zboară se îndreaptă către planeta noastră, ar trebui să încercăm să nu ne uităm în acea direcție.

"Aș spune că cel mai bun sfat este să nu vă uitați la acest asteroid. Adică, va fi greu să nu o faceți. Sunt extrem de străluciroare acestor obiecte care ard în atmosferă", a declarat acesta.

"Asta este de fapt ceea ce a cauzat multe dintre problemele suferite de oamenii din Chelyabinsk. Aceștia, nu în mod nerezonabil, s-au uitat la această enormă minge de foc arzând pe cer, a cărei luminozitate a fost în esență ca cea a Soarelui în momentul în care a explodat în cele din urmă, și care a provocat leziuni ale retineri la cei care au privit fenomenul”.

"Așa că asigurați-vă că nu vă uitați direct la asteroid".

G Ad:

Citește și: 

Fenomenul Tunguska. Ce s-a întâmplat, de fapt, în 1908

878 de asteroizi amenință Pământul. Planul oamenilor de știință VIDEO

NASA, pe cale să afle dacă ne poate salva de ARMAGHEDON

Ultima rocă spațială de mari dimensiuni care a intrat în atmosfera Pământului a fost meteoritul de la Chelyabinsk, care a ars deasupra Rusiei în februarie 2013. Lumina meteoritului a fost pentru scurt timp mai strălucitoare decât a soarele și a fost vizibilă până la 100 km distanță.

Misiunea Double Asteroid Redirection Test

NASA a demarat acum o misiune care ar putea preveni situații similare cu cea de la Chelyabinsk.

Agenția spațială a lansat o rachetă încărcată cu explozibil asupra unui asteroid pentru a vedea dacă îl poate abate de la curs.

Misiunea DART (Double Asteroid Redirection Test) a NASA a fost lansată cu o rachetă SpaceX pe 24 noiembrie, iar racheta ar trebui să lovească Dimorphos în septembrie 2022.

Cu toate acestea, profesorul Duffy a declarat că nu ar trebui să existe o îngrijorare cu privire la rocile spațiale care se izbesc de planetă.

"Asteroizii nu sunt cu siguranță cea mai mare problemă a noastră pe Pământ în acest moment", a spus el.

"Astorizii de mari dimensiuni pot lovi Pământul cam o dată la 1000 sau 2000 de ani. Așadar, nu este un eveniment foarte rar după standardele geologice, dar poate că nu este ceva de care să ne facem griji mâine".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Deutsche Bank, cel mai bun profit anual din ultimii 10 ani

Deutsche Bank a obținut cel mai bun profit anual din...

Bitdefender avertizează asupra unui atac mai puțin obișnuit

Bitdefender avertizează asupra unui nou val de atacuri,...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro