Ce salariu are șeful unei COMPANII municipale din București
Autor: Antonio Grigore
Data publicării:
Potrivit proiectelor de hotărâri ale Consiliului General al Capitalei, suma ce va fi încasată de administratorului special al Companiei Dezvoltare Durabilă este de aproximativ 4.200 de Euro, în timp ce șeful de la Compania Consolidări SA va încasa aproximativ 3.100 de Euro pe lună.

Proiectele de hotărâre privind stabilirea remuneraţiei lunare a administratorilor speciali de la companiile municipale Consolidări SA şi Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA se regăsesc pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei CGMB din 2 august.

Potrivit unuia dintre proiectele de hotărâre, se aprobă suportarea din bugetul Municipiului Bucureşti a remuneraţiei lunare a administratorului special al Companiei Municipale Consolidări SA în valoare de 13.000 de lei plus TVA(15.470 cu TVA).


Se aprobă contractul de mandat-cadru al administratorului special. Totodată, se împuterniceşte unul dintre reprezentanţii CGMB în Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii să semneze contractul de mandat cu administratorul special al Consolidări SA.

Potrivit celuilalt proiect de hotărâre, se aprobă suportarea din bugetul Municipiului Bucureşti a remuneraţiei brute lunare a administratorului special al Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA în valoare de 17.600 de lei (20.944 lei cu TVA).

Se aprobă contractul de mandat-cadru al administratorului special. Se împuterniceşte unul dintre reprezentanţii CGMB în Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii să semneze contractul de mandat cu administratorul special al acestei societăţi.

Potrivit referatelor de aprobare, printr-o încheiere de şedinţă din 7 iulie pronunţată de Tribunalul Bucureşti s-a admis intrarea în insolvenţă a Companiei Municipale Consolidări SA.

Printr-o hotărâre din 15 iulie, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Companiei Municipale Consolidări SA a hotărât desemnarea Cris Consult SPRL în calitate de administrator special care să reprezinte interesele societăţii şi ale acţionarilor.

În 7 iulie, Tribunalul Bucureşti a admis intrarea în insolvenţă a Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA.

Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA l-a desemnat în calitate de administrator special al societăţii pe Mihai Ghinescu, începând din 21 iulie.

Conform Legii 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, după deschiderea procedurii, adunarea generală a acţionarilor/asociaţilor/membrilor debitorului va desemna, pe cheltuiala acestora, administratorul special.

Consilierul municipal Dan Milea (USR PLUS) a solicitat efectuarea demersurilor necesare pentru întocmirea unor proiecte de hotărâre privind stabilirea indemnizaţiei brute lunare a celor doi administratori speciali; aprobarea modelelor de contract de mandat ce urmează a fi semnate de CGMB, în calitate de mandant şi administratorii speciali, în calitate de mandatari; desemnarea a câte un reprezentant al CGMB în vederea semnării fiecăruia dintre cele două contracte de mandat.

Obiectul contractelor de mandat constă în îndeplinirea de către mandatari a activităţilor de administrare specială a celor două societăţi, sub supravegherea administratorului judiciar confirmat de adunarea creditorilor în perioada procedurii de reorganizare judiciară şi reprezentarea intereselor societăţilor şi ale acţionarilor, în scopul restructurării activităţii societăţilor, pe baza unui plan de reorganizare discutat în prealabil cu acţionarii companiilor debitoare, sub condiţia aprobării adunării creditorilor şi confirmării de către judecătorul sindic, în schimbul plăţii de către mandanţi a unei indemnizaţii lunare, prevăd propunerile de contracte de mandat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel