COVID-19 a apărut la sfârşitul anului trecut în acest oraş cu 11 milioane de locuitori din centrul Chinei, plasat în carantină de autorităţi timp de 76 de zile începând cu 23 ianuarie 2020.
Potrivit testelor serologice realizate în aprilie, după perioada de vârf a epidemiei, 4,43% dintre locuitorii din Wuhan prezentau anticorpi, ceea ce înseamnă că organismul lor reacţionase la prezenţa virusului.
Raportat la numărul de locuitori ai oraşului, înseamnă că circa 480.000 de persoane au fost contaminate, adică aproape de 10 ori mai multe decât bilanţul de 50.000 de infectări comunicat până în prezent de autorităţi.
REVELION 2021. PREMIERĂ ISTORICĂ: Ce se întâmplă la biserică
Diferenţa poate fi legată de ''o subestimare a cazurilor în contextul haosului de la sfârşitul lunii ianuarie şi începutul lui februarie, când mulţi oameni nu erau testaţi sau cânt testele nu erau fiabile'', a declarat pentru AFP Huang Yanzhong, specialist în domeniul sănătăţii publice din cadrul Consiliului pentru Relaţii Externe, o organizaţie nonprofit americană.
Wuhan este pe departe cel mai grav afectat oraş din China de pandemia care a dus la moartea a 4.634 de persoane pe întreg teritoriul ţării, potrivit bilanţului oficial, dintre care aproape 4.000 în această metropolă de pe malurile fluviului Yangtze.
Ultimul deces a fost semnalat în China la mijlocul lunii mai, după ce virusul se răspândise deja în lumea întreagă.
Potrivit aceluiaşi studiu publicat luni, rata de contaminare ajunsese în aprilie la un maximum de 0,44% în restul provinciei Hubei, a cărei capitală este Wuhan.
Provincia a fost de asemenea plasată în carantină până la sfârşitul lunii martie.
În alte şase provincii şi metropole din China, testele efectuate pe circa 12.000 de persoane au scos la iveală doar două cazuri de contaminare. În total, 34.000 de oameni au fost testaţi în cadrul acestui studiu.
Datele confirmă faptul că epidemia a fost în mare parte limitată la oraşul Wuhan, deşi autorităţile chineze au paralizat practic economia de pe tot teritoriul ţării timp de mai multe săptămâni.
Prin comparaţie, rata de prevalenţă a virusului ajungea la 23% în New York în luna septembrie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Precizări privind înscrierea...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...