Ce se ÎNTÂMPLĂ cu aceste MAȘINI până în 2030
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Ce se ÎNTÂMPLĂ cu aceste MAȘINI până în 2030
Ce se ÎNTÂMPLĂ cu aceste MAȘINI până în 2030
Modelele Jaguar Land Rover (JLR) vor fi integral electrice până în 2030, grupul de lux alăturându-se astfel cursei globale a producătorilor auto care dezvoltă vehicule cu emisii zero, în perspectiva interzicerii vânzărilor de maşini noi alimentate cu combustibili fosili, transmite Reuters.

JLR, deţinut de grupul indian Tata Motors, a anunţat luni că brandul Jaguar va fi în centrul planurilor de electrificare, cu un model pur electric construit până în 2025 pe noua platformă pentru maşini electrice. În urma anunţului acţiunile Tata Motors au urcat cu 3%.

În următorii cinci ani, Land Rover va lansa şase modele pur electrice, primul urmând să apară în 2024. Compania va păstra deschise toate cele trei fabrici din Marea Britanie.

Majorarea alocațiilor. Precizări făcute de Ministerul Finanțelor

JLR va cheltui anual aproximativ 2,5 miliarde de lire sterline (3,5 miliarde de dolari) pentru electrificare şi dezvoltarea de servicii pentru vehiculele conectate.

JLR intenţionează să ajungă la un nivel net zero al emisiilor de dioxid de carbon până în 2039.

Luna aceasta, directorul general al Porsche, Oliver Blume, a anunţat că până la finalul acestui deceniu peste 80% din toate vehiculele sport de lux vândute de companie vor fi electrice. Porsche este cea mai profitabilă marcă din portofoliul grupului german Volkswagen AG, iar succesul său este vital pentru tranziţia grupului la vehiculele electrice.

Vânzările de automobile electrice şi hibride în Uniunea Europeană s-au triplat anul trecut, depăşind pragul de un milion de unităţi şi fiind responsabile pentru mai mult de 10% din numărul total de vehicule vândute, arată datele publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Pe lângă faptul că trebuie să îndeplinească noile ţinte stricte privind emisiile de carbon introduse în UE, producătorii auto au beneficiat şi de subvenţiile guvernamentale pentru vehiculele electrice, subvenţii care au fost incluse în programele naţionale de revenire din pandemie, în special în Franţa şi Germania. În consecinţă, în 2020 vânzările de vehicule complet electrice s-au dublat până la 538.772 unităţi de la 247.854 unităţi în 2019. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel