Ce se întâmplă cu "rotativa" premierilor. Ciolacu: Posibil să fie şi altă decizie a partidului
Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
EXCLUSIV
Marcel Ciolacu a fost întrebat, la Interviurile DC News, dacă va mai funcţiona "rotativa" şi dacă în mai 2023 PSD va mai prelua funcţia de prim-ministru.

Marcel Ciolacu a lăsat de înţeles că există şi varianta ca altcineva din PSD să ocupe funcţia de premier anul viitor, nu neapărat el. 

"Categoric. Dacă mai era vreo urmă de discuţie atât timp cât domnul Ciucă nu era şi preşedinte al Partidului Naţional Liberal, automat în acest moment se impune -  eu nu pot să cedez; PSD-ul, nu neapărat Ciolacu, nu poate să cedeze în faţa Partidului Naţional Liberal care este un adversar politic. La acest moment avem o coaliţie.

În acest moment este această decizie ca eu să fiu prim-ministru din partea PSD, dar mai e până atunci. Posibil să fie şi altă decizie a partidului. Mai e până în mai 2023; e posibil ca până atunci partidul să ia altă decizie. Mai sunt şi alţi colegi competenţi în partid care să ocupe această funcţie", a spus Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.   

VIDEO: 

 

Citeşte şi: Ciolacu, anunţ în premieră: TĂIEM aceste cheltuieli. Trebuie să fim solidari cu cetăţenii - VIDEO

 

"E prima oară când anunţ acest lucru: am avut o discuţie cu secretarul general al Camerei Deputaţilor. Eu, Marcel Ciolacu, împreună cu colegii din aparatul Camerei Deputaţilor vom face o economie la buget cuprinsă între 5 şi 10% din cheltuieli. Şi cred că aceasta este abordarea corectă. Românii trebuie să vadă că eşti solidar cu efortul lor.

Am vorbit cu secretarul general şi mi-a spus că se poate face. Asta nu înseamnă că tăiem salarii. Am învăţat lecţia de pe timpul lui Băsescu, atunci când a tăiat salariile şi a fost o tâmpenie. Dar în momentul în care le ceri românilor să fie solidari cu tine şi tu trebuie să fii solidar şi să-ţi replanifici toate cheltuielile, inclusiv deplasări ale parlamentarilor, dacă sunt o necesitate şi o urgenţă sau nu.

Eu cred că toată administraţia, atât centrală cât şi locală, trebuie să facă acest lucru ca populaţia să vadă că şi statul este solidar în acest efort comun de a trece cel mai complicat an prin care a trecut România de la Al Doilea Război Mondial.

Şi este şi cumva o prevenţie de a nu fi nevoiţi, de fiecare dată, să luăm decizii pompieristice când există o criză. Să anticipezi anumite efecte", a declarat, la DC News, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel