Ce se întâmplă cu TAXA DE SALUBRIZARE din Sectorul 2
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Cuantumul de 21,50 de lei pe lună al taxei speciale de salubrizare se va aplica utilizatorului casnic fără contract de prestări servicii în acest domeniu din Sectorul 2 de la 1 ianuarie 2022, şi nu de la 1 august, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului local din 22 iulie.

Pentru a da posibilitatea utilizatorilor casnici să încheie contracte individuale pentru prestarea serviciilor de salubrizare menajeră, nivelul taxei speciale de salubrizare este de 10 lei/persoană/lună de la 1 martie până pe 31 decembrie, nu până pe 31 iulie, cum prevedea Hotărârea de Consiliu Local nr. 152/2021.

Potrivit referatului de aprobare a proiectului, modificarea acestor termene din hotărârea de Consiliu Local nr. 152/2021 se impune ţinând cont de faptul că, până în prezent, nu s-au aprobat tarifele pentru colectare, transport şi depozitare deşeuri menajere municipale în amestec, pentru colectare separată, transport, sortare şi depozitare reziduuri a deşeurilor din ambalaje (reciclabile), realizate pentru utilizatori casnici de pe raza Sectorului 2, coroborat cu imposibilitatea fizică de a se încheia contracte individuale de prestări servicii, cu valabilitate începând cu data de 1 august.

Citește și: Anticorpii COVID-19 durează mai mult decât se credea. Experții italieni și britanici explică

Conform hotărârii de Consiliu Local nr. 152/2021, cuantumul de 21,50 de lei pe lună al taxei speciale de salubrizare urma să se aplice utilizatorului casnic fără contract de prestări servicii pentru gestionarea deşeurilor menajere de la 1 august şi nu de la 1 iunie, cum stabilea o hotărâre anterioară a Consiliului Local (nr. 74/2021).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel