”Din informațiile pe care le am, Șantierul de la Mangalia are capacitatea ocupată în proporție de 80%. Bineînțeles că, în funcție de specificul fiecărei activități, există o lipsă de personal pe anumite categorii, în alte zone formează sau încearcă să formeze activitatea. Într-adevăr, au fost proteste legate de nivelul de salarizare”, a spus ministrul Spătaru, întrebat fiind care mai este situația la Damen, unde anul trecut muncitorii au cerut creșteri salariale.
Invitatul jurnalistului Alex Vlădescu a precizat că ”am acționat din prima clipă, l-am trimis la Mangalia pe secretarul de stat responsabil pentru această activitate și de compania Damen. Au fost discuții atât cu sindicaliștii, cât și cu directoratul, cu echipa managerială și o parte din liniștea care domnește acum la Mangalia se datorează inclusiv activității desfășurate de Ministerul Economiei”.
Nu s-a aprobat nimic
Pe de altă parte, a continuat Florin Spătaru, ”dacă vorbim de restructurare și dacă vorbim de reorganizare, nu, nu am aprobat până acum nici un plan de restructurare. Este normal ca noi, acționarii majoritari să avem toate datele necesare, să analizăm activitatea care se desfășoară acolo, modul în care sunt protejate interesele statului român, în colaborare, firește, cu acționarul minoritar. Pentru că ne dorim ca Șantierul de la Mangalia să rămână un șantier emblematic pentru economia românească, pentru industria navală europeană.
La Damen sunt proiecte de anvergură, sunt proiecte din segmentul off-shore, sunt și alte construcții plutitoare care se realizează. Ce pot să spun eu, ca reprezentant al statului, ca ministru este că echipa de la Ministerul Economiei va analiza cum trebuie activitatea de acolo în conformitate cu contractul de asociere și responsabilitățile pe care le avem ca autoritate tutelară”, a spus oficialul român
De fapt, sunt două mari regrete
Întrebat care este regretul ministrului Spătaru după un an de mandat, invitatul în platoul interviurilor DCNews și DCBusiness a indicatul, în primul rând, faptul că ”nu am putut să avem proiecte mari, de anvergură, care să fie implementate foarte rapid. În al doilea rând, regret că nu am reușit să avem o unitate de procesare în domeniul minier pentru a putea să asigurăm lanțul de valoare, dar lucrăm la acest lucru, pentru că vorbim de proiecte pe termen lung, cu implementare pe un termen foarte mare și ultimele discuții pe care le avem la nivelul Comisiei Europene ne dau speranțe că vom avea un cadru legislativ care să ne permită nouă, celor din România să implementăm astfel de obiective”, a spus Florin Spătaru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sindicatul Angajaților din...
Într-o mișcare istorică,...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...