Ce şi-a scris ministrul Muncii pe bluza cu care s-a dus să vorbească cu protestatarii din Piaţa Victoriei - Foto în articol

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Ministrul Muncii s-a dus să stea de vorbă cu protestatarii din Piaţa Victoriei. 

“Pregătim măsuri pentru protejarea categoriilor vulnerabile și invităm sindicatele să ne fie partenere în implementarea PNRR, dat fiind faptul nu am fost niciunii implicați în elaborarea lui. Nu voi permite sărăcirea românilor prin implementarea PNRR și sunt adeptul dialogului social. Vă asigur că atât eu, cât și partidul care mă susține, Partidul Social Democrat, vom face tot posibilul pentru a-i ajuta pe români. Asta le-am transmis oamenilor care au protestat astăzi în Piața Victoriei!”, a transmis, miercuri, Marius Constantin Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Ministrul s-a dus printre protestatari îmbrăcat cu o bluză pe care scria 9,4%, tăiat cu o dungă roşie, trimitere la condiţionalităţile legate de pensii care au fost incluse în PNRR de guvernarea anterioară pe care Marius Budăi vrea să le modifice.

 

 

Citeşte şi: Schimbare de strategie privind pensiile. Ministrul Muncii: A fost o reformă făcută cu URĂ faţă de români

 

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a venit, aseară, cu noi precizări legate de pensiile românilor. Referitor la pensii, ministrul a precizat că sunt nişte condiţionalităţi cuprinse în PNRR, asumate de Guvernul României.

"La acest moment, toate pensiile din România, introducându-se aici şi indemnizaţiile stabilite şi plătite în baza unor legi speciale, introducând aici pensiile din apărare şi ordine publică, introducând aici şi pensiile din sistemul public de pensii bazate pe contribuţii, la această dată suntem la 9,3% 9,4%. Nu există spaţiu de negociere aici în această chestiune, cifrele sunt cifre. Există spaţiu de negociere şi eu mă bucur foarte mult că am stabilit un lucru comun cu Comisia Europeană şi cu comisarul pentru muncă, că noi trebuie să luptăm împotriva sărăciei şi asta vom face şi începem cu categoriile cele mai vulnerabile", a afirmat Budăi.

Acesta a subliniat că anvelopa pensiilor în UE este, în medie, între 12,5% şi 13% din PIB, dar noi suntem la 9,4%, pentru că "aşa a vrut cineva să ne ţină până în 2070". "Parcă a fost o reformă făcută cu ură faţă de cetăţenii români şi am proprietatea cuvintelor", a punctat Marius Budăi, adăugând însă că există flexibilitate din parte Uniunii Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Panouri fotovoltaice / Foto: Freepik
Magistrați / Foto: Freepik
Digitalizarea în România merge foarte prost / Foto: Freepik
Corina Martin / FOTO: Pagina de Facebook
Trenuri / Foto: Freepik
Beijing
Ghișeu
Copii din mediul rural rareori se consideră fericiți / Foto: Oana Pavelescu
Guvernul are buzunarele goale / Ilustrație: DCBusiness
Despre prosumatori
Familie în vacanță / Foto: Freepik
Exploatare / FOTO: Freepik
Mina Șuior
Foto: Oana Pavelescu
Foto: Freepik.com
Rachetă / FOTO: Freepik
Scădere / FOTO: Freepik
La benzinărie / FOTO: Freepik
SUA vs. China / FOTO: Freepik
Honda
Mină de cupru / Foto: Freepik
Dolari

Dolarul își revine, lira sterlină se impune în fața euro

Dolarul și-a revenit ușor, deși incertitudinile legate...

Foto: Freepik.com
Foto: Pexels.com
Depozit farmacie / FOTO: Freepik
Dolari și aur / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Marcel Ciolacu
Conferință la BCE / FOTO: BCE

BCE nu mai are timp de pauze, este constrânsă să acționeze

Banca Centrală Europeană se pregătește să reducă din nou...


pixel