În UE, comprimatele de Ivermectină sunt aprobate pentru tratarea unor infestări cu paraziţi, în timp ce preparatele cu Ivermectină pentru piele sunt aprobate pentru tratarea unor afecţiuni cum ar fi rozaceea. Ivermectina este, de asemenea, autorizată pentru uz veterinar la o gamă largă de specii de animale pentru combaterea unor paraziţi interni şi externi.
Ivermectina nu este autorizată pentru utilizare în tratarea COVID-19 în UE şi EMA nu a primit nicio cerere pentru o astfel de utilizare.
În urma unor informaţii şi articole recente privind utilizarea Ivermectinei, EMA a revizuit cele mai recente dovezi publicate din studii de laborator, studii observaţionale, studii clinice şi meta-analize.
Studiile de laborator au constatat că Ivermectina ar putea bloca replicarea SARS-CoV-2 (virusul care cauzează COVID-19), dar la concentraţii mult mai mari decât cele obţinute cu dozele autorizate în prezent. Rezultatele studiilor clinice au fost variate, unele studii nu au arătat niciun rezultat şi altele au indicat unul potenţial. EMA a concluzionat că dovezile disponibile în prezent nu sunt suficiente pentru a susţine utilizarea Ivermectinei în tratarea COVID-19 în afara studiilor clinice, subliniază sursa citată.
Citește și: IVERMECTINA, arma anti-COVID-19? Ministerul Sănătății spune CE ESTE
Deşi Ivermectina este în general bine tolerată la doze autorizate pentru alte indicaţii, efectele secundare ar putea creşte odată cu administrarea unor doze mult mai mari care ar fi necesare pentru a obţine concentraţii de Ivermectină în plămâni care sunt eficiente împotriva virusului. Prin urmare nu poate fi exclusă toxicitatea atunci când Ivermectina este utilizată la doze mai mari decât cele aprobate.
EMA a concluzionat că utilizarea Ivermectinei pentru prevenirea sau tratamentul COVID-19 nu poate fi recomandată în prezent în afara studiilor clinice controlate. Sunt necesare şi alte studii bine argumentate pentru a confirma dacă medicamentul este eficient şi sigur în prevenirea şi tratarea COVID-19.
Acest comunicat de sănătate publică al EMA a fost aprobat de COVID-19 EMA pandemic Task Force (COVID-ETF), în contextul discuţiilor în curs privind utilizarea Ivermectinei în prevenirea şi tratamentul COVID-19.
Cehia şi Slovacia au permis utilizarea temporară a Ivermectinei pentru COVID-19 în cadrul legislaţiei lor naţionale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...