Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
După ce președintele Vladimir Putin a trimis forțe în Ucraina în februarie 2022, SUA și aliații săi au interzis tranzacțiile cu banca centrală și ministerul de finanțe al Rusiei, blocând aproximativ 300 de miliarde de dolari din activele rusești în Occident, informează Reuters.
Oficialii americani și britanici au lucrat în ultimele luni pentru a confisca activele rusești înghețate în Belgia și în alte orașe europene pentru a ajuta la reconstruirea Ucrainei, transformată în ruină.
Rusia a acuzat Washingtonul că încearcă să forțeze țările din Europa, unde se află cele mai multe active rusești, să semneze măsuri similare, iar Kremlinul a declarat că Moscova are o listă de active americane, europene și de altă natură care ar urma să fie confiscate dacă țările occidentale vor continua să facă presiuni.
RIA a citat date care, potrivit acesteia, arată că investițiile directe ale Uniunii Europene, națiunilor G7, Australiei și Elveției în economia rusă la sfârșitul anului 2022 se ridicau la 288 de miliarde de dolari.
Aceasta a precizat că națiunile UE dețineau 223,3 miliarde de dolari din aceste active, din care 98,3 miliarde de dolari erau deținute oficial de Cipru, 50,1 miliarde de dolari de Olanda și 17,3 miliarde de dolari de Germania.
Acesta a precizat că printre primii cinci investitori europeni în economia rusă se numără și Franța, cu active și investiții în valoare de 16,6 miliarde de dolari, și Italia, cu 12,9 miliarde de dolari.
Dintre țările G7, a numit Marea Britanie ca fiind unul dintre cei mai mari investitori, citând date de la sfârșitul anului 2021 care arătau că activele britanice în Rusia erau în valoare de aproximativ 18,9 miliarde de dolari.
Acesta a precizat că Statele Unite aveau active rusești în valoare de 9,6 miliarde de dolari la sfârșitul anului 2022, Japonia 4,6 miliarde de dolari și Canada 2,9 miliarde de dolari.
Elveția și Norvegia, despre care RIA a spus că au semnat măsurile anti-rusești, aveau 28,5 miliarde de dolari și, respectiv, 139 de milioane de dolari la sfârșitul anului 2022, a precizat, în timp ce datele au arătat că Australia avea 683 de milioane de dolari investiți la sfârșitul anului trecut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...