Prima şedinţă a Guvernului Ciolacu 2. Ce a declarat premierul
Luni seara a avut loc prima...
Statul oferă stimulente financiare lunare pentru fiecare angajat tânăr în domenii în care angajatorii încă ezită să integreze absolvenții de liceu sau facultate.
Sunt domenii sensibile în care forța de muncă tânără este deficitară, iar statul vrea ca ajutorul financiar să convingă antreprenorii să facă acest pas.
Astfel, angajatorul din industria alimentară, acvacultură sau agricultură care va angaja doi tineri beneficiari ai acestui program va primi următorul sprijin financiar lunar, pentru fiecare persoană astfel angajată:
a) 1.000 lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură și/sau industrie alimentară;
b) 750 lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum și cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol, al acvaculturii și/sau industriei alimentare;
c) 500 lei pentru persoanele fără studii.
Angajatorul va beneficia de acest sprijin financiar prevăzut la art. 4 alin. (1) din Legea nr. 336/2018 dacă tânărul beneficiar al Programului nu a mai beneficiat anterior de un alt sprijin la încheierea unui contract individual de muncă pentru prima angajare sau nu a avut un alt contract individual de muncă cu același angajator cu cel puțin 12 luni înaintea angajării prin prezentul program.
Tânărul beneficiar al Programului care a fost angajat în condițiile Legii nr. 336/2018 beneficiază de scutiri de la plata impozitului pe venit aferent salariului brut stabilit conform contractului individual de muncă încheiat în cadrul Programului (art. 4 alin. (3) din Legea nr. 336/2018).
Lipsă de angajați în industria alimentară
Altă condiție necesară pentru a primi acest stimulent constă în obligația de a încheia cu tinerii beneficiari ai Programului contracte individuale de muncă cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată sau determinată, dar nu mai puțin de 12 luni.
Acest lucru vine în sprijinul antreprenorilor care duc lipsă de forță de muncă din cauza nivelului salarial scăzut din aceste domenii.
De exemplu, unul dintre angajatorii care pot beneficia de acest suport este Cris Tim, companie românească producătoare de mezeluri și produse procesate din carne.
Radu Timiș, patronul acestui producător, a precizat de mai multe ori că salariile plafonate din industria alimentară nu atrag tinerii sau îi conving doar pentru o perioadă scurtă să lucreze în cadrul companiei.
Citește și: Salarii în învățământ. Veşti de ultimă oră pentru dascăli
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Luni seara a avut loc prima...
Tanczos Barna, ministrul...
Vladimir Putin și premierul...
Mai multe țări s-au oferit să...
BRD a transmis o notificare...
Curs valutar BNR, 23 decembrie.
Comisia Europeană a transferat noi sume către ţările UE,...
Perioada de dinaintea...
Economia Marii Britanii stagnează în trimestrul trei,...
Anunţul zilei de la Cotroceni.
Moneda americană se menţine la...
Institutul Naţional de...
Liderul insulei răspunde la...
Kelemen Hunor a subliniat că UDMR își va asuma...
Preşedintele PNL, Ilie Bolojan,...
Grupaj de știri.
Această ajustare reflectă...
Coaliţia PSD - PNL - UDMR -...
Când ar putea fi adoptată o...
Poate fi un simplu joc de glezne, o încercare de...
WhatsApp continuă să-și îmbunătățească funcția de...
Preşedintele interimar al PNL,...
Ministrul Energiei a făcut bilanțului anului 2024, unul...
Decizia vine pe fondul unor controverse globale legate...
O tranzacție de peste 5...
Pe scurt, prețurile la carburanți au crescut.
Președintele ales a lansat un...