S-a terminat cu portretul de la nuntă de deasupra patului. Sfaturi de la specialiști în legătură cu siguranța locuințelor la cutremur
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
În cazul unui cutremur, pentru a minimiza pagubele și consecințele nedorite, firmele de asigurări din România recomandă adoptarea unor măsuri ușor de aplicat și care se pot dovedi foarte eficiente.

În primul rând, pentru o casă cât mai sigură, nu trebuie să faci modificări ce pot afecta structura de rezistenţă a clădirii. E bine să plasezi închizători pe uşile rafturilor din bucătărie şi ale celor suspendate și, de asemenea, nu trebuie să atârni tablouri, fotografii înrămate sau oglinzi deasupra paturilor.

Lustrele și ventilatoarele de pe tavan trebuie bine fixate, pentru a nu cădea, în caz de cutremur,  iar rafturile şi piesele de mobilier care se pot răsturna este necesar să fie prinse bine în perete.

Alte posibile măsuri de siguranță includ fixarea aparatelor electrice și electrocasnice (monitoare, calculatoare, televizoare etc.) de suportul pe care sunt aşezate, ca și mutarea obiectele instabile sau a mobilei grele departe de uşi sau de zonele de evacuare.

Substanţele toxice sau inflamabile vor fi depozitate în recipiente închise ermetic, pe rafturile de jos, în rafturi închise, iar obiectele grele sau voluminoase şi obiectele de sticlă sau care se pot sparge uşor, plasate, de asemenea, pe rafturile de jos, cât mai aproape de podea.

În România, asigurarea locuințelor este obligatorie prin lege, iar proprietarii de locuințe trebuie să își încheie o poliță obligatorie PAD, împotriva a trei riscuri ca fenomene naturale: cutremure, inundații și alunecări de teren.

Asigurările obligatorii de locuințe nu oferă despăgubiri pentru niciun fel de alte pagube.

Polița PAD este de două feluri: pentru locuințele din cărămidă, beton sau lemn, oferă o despăgubire maximă de 20.000 de euro, pentru o primă de 20 de euro pe an. Iar pentru locuințele din cărămidă nearsă sau din alte materiale netratate termic și/sau chimic, polița PAD te costă 10 EUR/an și îți oferă o despăgubire maximă de 10.000 EUR.

Pentru asigurări extinse împotriva riscurilor, deținătorii de locuințe trebuie să apeleze la asigurarea facultativă a locuinței. Trebuie notat că o asigurare facultativă pentru locuință nu poate fi încheiată în lipsa asigurării obligatorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BCE are undă verde pentru reducerea dobânzii

BCE are cale liberă pentru reducerea dobânzii după ce...

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel