Ce urmează după Omicron. Directorul BioNTech: "Vor veni alte variante"
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Şeful BioNTech spune că vor mai urma şi alte variante ale noului coronavirus. 

Omenirea este acum ''din ce în ce mai bine pregătită'' să înfrunte noile variante ale SARS-CoV-2, virus alături de care va trebui să trăiască încă mulţi ani de acum încolo, a afirmat joi Ugur Sahin, directorul BioNTech, companie farmaceutică aflată la originea primului vaccin pe baza tehnologiei ARN mesager, informează AFP.

''Vor veni alte variante'', a afirmat Sahin într-o discuţie cu AFP întrucât ''virusul va continua să sufere mutaţii, iar alte variante circulă deja în lume''.

Dar ''învăţăm tot mai mult şi suntem din ce în ce mai bine pregătiţi'', a adăugat cercetătorul, potrivit căruia ''trebuie să acceptăm faptul că va trebui să trăim în următorii zece ani alături de virus''.

Citeşte şi: Covid de lungă durată, fenomenul care îi îngrijorează pe medici. Speranţă pentru cei care au o formă prelungită de boală

Laboratorul german pe care Sahin îl conduce a dezvoltat, în colaborare cu gigantul american Pfizer, unul dintre cele două vaccinuri ARN mesager disponibile în prezent pe piaţă. BioNTech pregăteşte o nouă versiune adaptată la varianta Omicron.

După primele valuri ale pandemiei, variantele Delta şi apoi Omicron s-au aflat la originea unor noi focare epidemice declanşate în numeroase ţări.

''Ajungem într-o fază în care societatea înţelege tot mai bine cum să facă faţă virusului'', a mai susţinut cofondatorul BioNTech.

Datele unui studiu clinic în curs referitor la vaccinul adaptat pentru varianta Omicron vor fi disponibile ''efectiv'' în martie, a mai precizat acesta.

El a declarat pentru publicaţia Bild că serul ar putea fi livrat în aprilie sau mai dacă este necesar, în contextul în care multe ţări preconizează relaxarea sau au renunţat deja la restricţiile împotriva pandemiei.

Germania şi-a luat angajamentul ca până pe 20 martie să suprime ''o mare parte'' din restricţiile în vigoare în prezent.

Multe ţări europene precum Marea Britanie şi Franţa au renunţat la numite restricţii legate de COVID-19, deşi contextul sanitar este în continuare tensionat. Ţările de Jos au anunţat marţi, iar Austria şi Elveţia miercuri calendarul de revenire progresivă la normalitate.

Norvegia şi Danemarca sunt în faze mai avansate şi au renunţat deja în ultimele săptămâni la cea mai mare parte dintre restricţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel