Potrivit unui comunicat de presă al băncii, acesta este cea de-a doua tranzacţie de acest fel, după ce a realizat în decembrie 2019 prima emisiune de obligaţiuni senior nepreferenţiale din România şi din Europa Centrală şi de Est, în valoare de 600 de milioane de lei.
Emiterea include emisiuni de obligaţiuni non-preferenţiale, cu o maturitate la 7 ani şi reprezintă cea mai mare emisiune în lei de pe piaţa locală de capital, urmând ca acestea să fie listate la Bursa de Valori Bucureşti. Fitch urmează să acorde emisiunii de obligaţiuni un rating pe termen lung BBB+.
Lansarea ofertei pe piaţă a generat interes considerabil din partea investitorilor, având în vedere că tranzacţia a fost realizată la un cupon de 3,9%, precizează sursa citată. Subscrierile au fost echilibrat distribuite între fonduri de pensii, administratori de active, companii de asigurări, iar emisiunea a beneficiat de participarea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi a International Finance Corporation (IFC).
"Dezvoltarea pieţei de capital din România are nevoie de acţiuni consistente şi de impact, pentru a-şi atinge potenţialul. Cea de-a doua emisiune de obligaţiuni în lei, realizată cu succes de echipa BCR, este un exemplu al angajamentului nostru de a avea astfel de acţiuni recurente. Vom continua această direcţie şi în anii următori. Mulţumesc investitorilor pentru angajamentul luat în susţinerea acestei emisiuni. Diversitatea acestora ne arată încrederea în abordarea noastră şi ne dă energia pentru a pregăti următoarele iniţiative. De asemenea, le mulţumesc colegilor pentru realizarea unui nou record pentru emisiunile de obligaţiuni senior nepreferenţiale şi preferenţiale", a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.
Transferurile de bani au depășit investițiile în aceste țări
Cu această emisiune, BCR se aliniază la reglementările UE privind capacitatea pe care trebuie să o aibă băncile pentru a absorbi pierderile, cerinţa minimă de fonduri proprii şi datorii eligibile (MREL) şi liniile directoare MREL în linie cu strategia de rezoluţie pe care o urmăreşte.
Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.
BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 18 centre de afaceri şi 16 birouri mobile dedicate companiilor şi 370 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...