Cea mai scumpă vânătoare de comori din lume, cu avioane private și drone
Autor: Antonia Popescu | 18 aug 2022, 21:48
Cea mai scumpă vânătoare de comori din lume, cu avioane private și drone
Cea mai scumpă vânătoare de comori din lume, cu avioane private și drone
Mai mulți miliardari de top din lume s-au reunit, printre care Jeff Bezos și Bill Gates, pentru a cheltui sume uriașe de bani pentru a finanța o vânătoare de comori - dar "premiul" nu este chiar ceea ce te-ai aștepta.

În cadrul vânătorii vor fi folosite echipamente precum elicoptere uriașe, drone și sateliți pentru a găsi unele dintre cele mai valoroase comori de pe Pământ.

Și o fac în speranța de a rezolva problema climei... aparent.

Nu, nu aur sau diamante, ci nichel și cobalt.

Întregul eveniment va fi condus de directorul general al Bluejay Mining, Bo Møller Stensgaard, care a declarat pentru CNN:

"Este îngrijorător să asistăm la consecințele și impactul schimbărilor climatice în Groenlanda, dar, în general, schimbările climatice au făcut ca explorarea și exploatarea minieră în Groenlanda să fie mai ușoară și mai accesibilă. Căutăm un zăcământ care va fi primul sau al doilea cel mai mare zăcământ de nichel și cobalt din lume."

Dar de ce se întâmplă acest lucru în Groenlanda?

Ei bine, pământul acoperit cândva de zăpadă și gheață s-a topit într-un ritm rapid în ultimii ani și a devenit un microcosmos al impactului schimbărilor climatice.

Cu toate acestea, motivul pentru care miliardarii vor să își concentreze eforturile asupra căutării mineralelor de acolo nu are nicio legătură cu acest lucru.

Aceasta se face în speranța că vor putea alimenta "100 de milioane" de vehicule electrice cu aceste minerale prețioase.

Vânătoarea - al cărei cost exact se crede că se ridică la câteva miliarde de lire sterline - a fost salutată de președintele Comisiei de cercetare arctică a Statelor Unite.

Mike Sfraga a declarat: "Guvernul Groenlandei susține dezvoltarea responsabilă, durabilă și viabilă din punct de vedere economic a resurselor sale naturale, pentru a include exploatarea unei game largi de minerale. Marea îngrijorare în ceea ce privește gheața marină arctică este că aceasta a dispărut în ultimele decenii și se preconizează că va dispărea în 20-30 de ani."

Încă nu se știe cu exactitate câți bani va câștiga guvernul Groenlandei dacă va permite unei echipe finanțate de câțiva miliardari să distrugă bucăți din teritoriul său - dar nu va fi o sumă pe care să o puteți găsi pe spatele canapelei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crește numărul beneficiarilor de ajutor social

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim...

Salariile bugetarilor trebuie să fie publicate azi

Până azi, 30 septembrie, toate instituțiile statului sau...

Putin pune 112 miliarde de dolari într-o pușculiță secretă

Rusia va ascunde scopul a aproape un sfert din...

Crossuri externe