Cea mai sigură și profitabilă investiție pentru români. Sfaturile analistului Adrian Negrescu

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Investind cu cap / FOTO: Freepik
Investind cu cap / FOTO: Freepik
Analistul economic Adrian Negrescu subliniază importanța unei gestionări atente a investițiilor, mai ales într-o perioadă de inflație ridicată.

Adrian Negrescu recomandă titlurile de stat pentru cei cu un apetit scăzut pentru risc, subliniind că acestea sunt sigure și fără taxe. Pentru cei care au cunoștințe financiare, acțiunile companiilor românești din energie și fondurile de investiții sunt opțiuni bune.

"În primul rând, totul ține de apetitul de risc al fiecăruia, cât e dispus să riște din punct de vedere financiar pentru a face mai mulți bani din banii pe care i-a adunat. Dacă apetitul de risc e scăzut și încă nu e priceput în a face bani din bursă, din piețele de achiziții, cea mai sigură și profitabilă investiție sunt titlurile de stat.

Se pot cumpăra de la poștă, de la bancă sau de la un broker. Titlurile de stat nu sunt însoțite de taxe, iar acesta este un lucru foarte important. Pe de altă parte, ele sunt sigure, întotdeauna se vor recupera investiția și dobânda.

Pentru cei care au cunoștințe financiare, bursa deja reprezintă o alternativă bună. Din punctul meu de vedere, acțiunile companiilor românești din sectorul de energie vor avea întotdeauna un potențial foarte mare pe termen mediu și lung. Cei care își propun să își diversifice investițiile, pe lângă titlurile de stat, imobiliarele rămân un domeniu foarte important în România, în condițiile în care sunt subevaluate raportat la viitor, la ce se va întâmpla în următorii zece ani. 

Pentru cei care sunt avizați de investiții, cred că fondurile de investiții se află în prim-plan, acolo unde pot alege diverse pachete de acțiuni care să le aducă un profit mai rapid și, probabil, mai mare. Acestea mulează performanța companiilor foarte serioase prezente pe piața românească. Sunt multe investiții asociate, de exemplu, băncilor din România, iar printr-o subscripție putem investi în diverse instrumente de acest tip", a spus Adrian Negrescu.

Analistul economic avertizează că păstrarea economiilor „la saltea” sau în conturi curente duce la devalorizarea acestora. El recomandă investiții sau depozite bancare cu dobândă pentru a proteja și crește valoarea banilor. Citiți mai departe pe DCNews. 

 

DCMedia Group, prin DCNews și DCBusiness, derulează, în luna august, campania DC Educație Financiară, cu rolul de a informa românii despre importanța educației financiare în gestionarea bugetului propriu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ședință de Guvern / FOTO: Gov.ro
Bursa de Valori București
Sebastian Burduja / FOTO: Gov.ro
Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României
Nvidia / Foto: Laineema / Flickr
Donald Trump / Foto: Casa Albă / Flickr

Trump atacă din nou Rezerva Federală a SUA

Critici directe la adresa președintelui Fed, Jerome...

Casă de schimb valutar
Semnare document / FOTO: Freepik
Capitoliul / FOTO: Freepik
Nissan
Foto: Freepik.com
Ceaușescu pe șantier / Foto: Fototeca online a comunismului românesc / Cota: 116/1979
Sac cu bani / FOTO: Freepik

Investitorii stau pe munți de cash și nu știu ce să facă

Mii de miliarde de dolari blocate din cauza războaielor...

Declarația unică - Foto ilustrativ
Cupru
Londra
Apple

Apple intră în domeniul interfețelor creier-computer

Apple (NASDAQ:AAPL) își face intrarea în domeniul...

Samsung

Samsung pregătește o achiziție importantă în Europa

Este vorba despre preluarea unui specialist în sisteme...

Indicele ROBOR la 3 luni a început să scadă
Tanczos Barna

România va încasa 1,3 miliarde euro din tranşa 3 din PNRR

România va încasa, pe 10 iunie, 1,3 miliarde euro din...

Cristian Popa, BNR
Calendar fiscal

Modificări în declarația 100. Apare o nouă obligație fiscală

ANAF actualizează formularul 100, apare o nouă obligație...

OECD
București interbelic
Indici bursieri
Ședință de Guvern

pixel