Cea mai tristă zi din an pică în 2022 pe 17 ianuarie. Ce trebuie să facă toți românii
Autor: Antonia Popescu | 13 ian, 14:57
Cea mai tristă zi din an pică în 2022 pe 17 ianuarie. Ce trebuie să facă toți românii
Cea mai tristă zi din an pică în 2022 pe 17 ianuarie. Ce trebuie să facă toți românii
Cu toții am auzi de conceptul de ”Blue Monday”, însă puțini știu de unde a venit conceptul de cea mai tristă zi de luni din an.

Această dată pică în a treia zi de luni din a treia săptămână a lunii ianuarie. Mai mulți specialiști din domeniul psihologiei și sociologiei spun că este cea mai deprimantă zi din an. Valul de tristețe din acest an pică în 2022 pe 17 ianuarie.

Acest nume a fost atribuit pentru prima dată acestei zile în 2005, de către compania Sky Travel, în cadrul unei campanii de publicitate. Apoi, acestei date i-au fost atribuite mai multe conotații negative sociale: schimbarea vremii, ghinion la bani, etc.

Această dată a fost publicată pentru prima dată într-un comunicat de presă de către Cliff Arnall, la momentul respectiv psiholog și profesor la Universitatea din Cardiff. Ziaristul Dr. Ben Goldacre de la The Guardian a raportat că acest comunicat de presă a fost livrat către un mare număr de academicieni de relații publice ai agenției Porter Novelli, care le-au oferit bani pentru a semna acest comunicat.

Psihologul Cliff Arnall a creat și o formulă matematică elaborată pentru a calcula cele mai deprimante zile ale anului. El a luat în considerare vremea, facturile la utilități, datoriile, nivelul motivațional, precum și faptul că majoritatea oamenilor urăsc zilele de luni.

G Ad:

Vîlceanu: Prima cerere de plată pe care o vom face în PNRR va fi în trimestrul 2

Dacă 17 ianuarie 2022 este Blue Monday, deci cea mai deprimantă zi din an, atunci cea mai fericită zi a anului poate fi oricare dintre cele 364 de zile rămase din calendar.

Există însă specialiști care spun că cea mai fericită zi a anului este cea de 20 iunie. Se pare că sentimentul de optimism provocat de combinația dintre serile calde de vară, perspectiva vacanțelor și amintirile verilor din copilărie este la apogeu pe 20 iunie. Încercați, totuși, să nu lăsați Blue Monday din ianuarie 2022 să vă umbrească gândurile!

Ce trebuie să faci pentru a te simți mai bine în această zi:

– Ascultă muzică veselă, care să îți trezească simțurile
– Fă sport. Sportul crește nivelul de serotonină și stimulează eliberarea de hormoni care îmbunătățesc starea de bine.
– Înconjoară-te de oameni dragi cu care poți sta de vorbă, alături de care te poți bucura de o ieșire la film, la o terasă, etc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Bitdefender avertizează asupra unui atac mai puțin obișnuit

Bitdefender avertizează asupra unui nou val de atacuri,...

Deutsche Bank, cel mai bun profit anual din ultimii 10 ani

Deutsche Bank a obținut cel mai bun profit anual din...

Internetul nord-coreean, închis complet. Care ar fi motivul

Internetul din Coreea de Nord pare să fi fost afectat de...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro