CEC Bank a majorat dobânzile pentru toate tipurile de depozite

Autor: Delia Gheață
Data actualizării:
Data publicării:
Măsura intră astăzi în vigoare
Măsura intră astăzi în vigoare
Noile măsuri se aplică începând din 1 august 2022, ce poate fi definită drept ziua scumpirilor, având în vedere că au intrat în vigoare o serie de modificări ale Codului Fiscal.

CEC Bank a operat majorări semnificative pentru toate tipurile de depozite şi de maturităţi, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice, ţinând cont de noul context de piaţă, dar şi de poziţionarea strategică a CEC Bank, ca destinaţie preferată pentru economiile românilor, a anunţat luni banca.

Potrivit sursei citate, noile dobânzi la depozite se aplică începând cu 1 august 2022.

Astfel, dobânzile la depozite persoane fizice sunt de 7,20%/an dobânda la lei (online), 7,00% - în cazul depozitelor la ghişeu pentru 12 luni; de 5,70%/an dobânda la lei (online), 5,50% - în cazul depozitelor la ghişeu pentru 3 luni.

Dobânzile la depozitele pentru persoane juridice sunt următoarele: 12 luni: 5,70%/an dobânda la lei (online), 5,50% - în cazul depozitelor la ghişeu; 3 luni: 4,95%/an dobânda la lei (online), 4,75% - în cazul depozitelor la ghişeu.

Conform comunicatului, au fost majorate şi dobânzile la depozite în valută persoane fizice şi acum ajung la 1,25%/an (depozite dolari 12 luni), respectiv 0,50%/an (depozite euro 12 luni). 

Citește și Lumea în care trăim. Adrian Vasilescu: Criza energetică, rezultat a 49 de ani de urechi astupate

”Asta e lumea în care trăim. Avem o inflație globală și este galopantă. Uitându-se în ochii muncitorului american, l-a asigurat că FED-ul va face tot posibilul să amelioreze această situație, dar nu să o rezolve, pentru că, din păcate, situația lovește, la această oră, în felul următor: criza prețurilor este determinată de criza energetică, iar aceasta din urmă nu poate fi combătută, în momentul de față, cu nici o măsură economică, deoarece criza energetică este rezultatul a 49 de ani se ochi închiși și urechi astupate la semnalul dat în 1972 de Clubul de la Roma, care a explicat că așa se va întâmpla, că vom ajunge aici, la o criză energetică și la o criză de resurse. Inflația aceasta este rezultatul acestor 49 de ani”, a spus oficialul BNR. 

Trebuie să existe un echilibru 

În același timp, Adrian Vasilescu a subliniat că, în aceste momente de criză dramatică, ”sistemul bancar din România este mai puternic ca oricând. Nu este nici o bancă, absolut nici o bancă în situația de a-și vedea temeliile clătinându-se. Toți indicatorii sunt absolut buni, iar presiunile exercitate de Banca Națională pe linie de politică monetară au determinat băncile care administrează depozite, pentru că, dacă vorbim despre 2 milioane de români care au credite, sunt 10 milioane de români cu depozite în bănci, sunt 15 milioane de depozite, să înțeleagă că trebuie să existe un echilibru între dobânda pe care o încasează băncile și cea pe care o plătesc băncile celor care sunt, de fapt, creditorii băncilor și care asigură pentru bănci resursa financiară din care se dau credite”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Lingouri de aur / FOTO: Freepik
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz

pixel