CEC Bank accelerează procesul de digitalizare cu soluții low-code furnizate de Aurachain
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Spre binele și folosul clienților
Spre binele și folosul clienților
CEC Bank accelerează procesul de modernizare și digitalizare. CEC Bank apelează la platforma low-code dezvoltată de compania Aurachain pentru a automatiza o serie de activități bancare, în timp record și cu costuri reduse.

Tehnologia low-code permite dezvoltarea de aplicații software cu intervenții minimale pe cod, folosind o abordare vizuală, bazată pe interfețe grafice tip drag-and-drop în care pot fi adăugate diferite elemente – baze de date, conectări cu alte aplicații, elemente de logică, și chiar implementari de tip blockchain.

CEC Bank a demarat un parteneriat cu Aurachain pentru accelerarea transformării digitale a băncii, în prezent fiind vizate trei zone de activitate. Prima este implementarea unui sistem integrat de monitorizare și mentenanță a rețelei de bancomate și POS-uri, al doilea vizează deschiderea online de conturi pentru IMM-uri, iar al treilea - implementarea unor soluții online de contractare a produselor de trade finance pentru IMM-uri.
 
Cele trei proiecte vor fi implementate în acest an și se adaugă inițiativelor deja lansate de CEC Bank, pe segmentul persoanelor fizice: deschiderea online de conturi și contractarea online a creditelor de nevoi personale, prin CEC_In, magazinul virtual al CEC Bank.

“Parteneriatul cu Aurachain permite băncii să-și continue transformarea digitală și să se alinieze cu cele mai bune soluții tehnologice disponibile la nivel internațional. În condițiile în care accesul online la produse bancare nu mai este o noutate, discuțiile despre viitorul industriei bancare la nivel internațional includ implementarea unor soluții publice sau private bazate pe blockchain,  implicând inclusiv Băncile Centrale. Tehnologia blockchain - ca soluție de registru public descentralizat, în locul bazelor de date centralizate - poate permite servicii financiare mai rapide, mai sigure și mai eficiente. Soluțiile low-code pot sta la baza implementării unei tehnologii block-chain”, a declarat Bogdan Neacșu, Director General al CEC Bank.
 
”Tehnologia low-code permite organizațiilor să înregistreze o viteză fără precedent a digitalizării, datorită faptului că majoritatea aplicațiilor pot fi construite cu mai puține riscuri legate de programare. Rolurile orientate spre business, analiștii de business și echipele tehnice pot lucra mai eficient pentru a ajunge la un aspect unitar al numeroaselor aplicații software interne, care, până de curând, intrau în categoria sistemelor depășite. CEC Bank este exemplul perfect al unei instituții care are nevoie de o abordare revoluționară pentru industria bancară, pentru a îmbunătăți semnificativ experiența clienților. Și aici este unde noi creăm valoare”, a declarat Adela Wiener, CEO al Aurachain.

Despre CEC Bank

CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție pe piața din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și active de peste 36 miliarde lei, la sfârșitul primului semestru din 2020.
 
CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească, care oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking și phone-banking (Tele CEC).

Citește și Grupul Puratos. Cacao-Trace™, un program unic de sustenabilitate pentru producția de ciocolată

Statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, este unicul acționar al CEC Bank.

Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro.

Despre Aurachain

Aurachain este o platformă low-code unică ce permite dezvoltarea rapidă a soluțiilor digitale pentru automatizarea proceselor de business, precum și aplicații tip smart contract, prin generarea de cod automat pentru rețele blockchain. 

Misiunea Aurachain este de a transforma mediul enterprise printr-un model de business inovator, ce conectează procesele operaționale din prezent la viitorul digital. 

Platforma Aurachain este deținută de către Aurachain AG, o companie elvețiană cu birouri locale în Europa (Elveția, UK, România) și Middle East (Dubai). Aflați mai multe pe www.aurachain.ch.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel