Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zile
Bun venit la ediția de azi, 29 octombrie, a...
“CEC Bank pune la dispoziția beneficiarilor eligibili resursele și soluțiile de finanțare care să ajute la creșterea afacerilor lor. Banca noastră le facilitează acestora deschiderea de conturi pentru încasarea alocației financiare nerambursabile (AFN) și oferă clienților interesați credite punte pentru prefinanțare și credite de investiții pentru co-finanțarea aportului propriu, dar și credite bancare destinate finanțării cheltuielilor neeligibile, în condiții de cost avantajoase.
Femeile sunt tot mai active în mediul antreprenorial local, astfel că, pentru orice alte solicitări complementare, experții băncii noastre pot să consilieze antreprenoarele în identificarea soluțiilor optime de finanțare”, a declarat Ramona Ivan, director Relaţii cu Instituții Naționale și Internaţionale în cadrul CEC Bank.
CEC Bank este un partener strategic al statului în susținerea activității antreprenoriale respectiv de creștere a competitivității IMM-urilor, acestea reprezentând un segment important în cadrul structurii economice naționale, responsabile de crearea a 64% din locurile de muncă și 48% din cifra de afaceri din economia României. Ca industrii, IMM-urile domină câteva din cele mai dinamice sectoare economice locale, precum construcţiile, HoReCa sau agricultura.
Obiectivul principal al schemei de minimis îl constituie stimularea și sprijinirea înființării și dezvoltării IMM-urilor înființate și conduse de către femei, îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, realizarea unei creșteri economice inteligente, sustenabile și incluzive, bazate pe digitalizare, dezvoltare durabilă, inovare și pregătire antreprenorială, în contextul problemelor legate de menținerea echilibrului dintre obligațiile familiale și cele profesionale și ale prejudecăților existente încă la nivel local.
Firmele eligibile trebuie să respecte criteriul conform căruia cel puțin 50% din părțile sociale/acțiuni ale societății aplicante să fie deținute de femei. Pentru societățile înființate în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, condiția se consideră îndeplinită dacă majoritatea membrilor cooperatiști din Consiliul de Administrație este formată din femei.
IMM-urile pot obține o Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 200.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 90% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului.
Astfel, firmele beneficiare trebuie să participe și ele cu minimum 10% din valoarea eligibilă a proiectului, sub sancțiunea neacordării AFN.
CEC Bank oferă, ca partener al Programului Femeia Antreprenor Ediția 2024, credite punte pentru pre-finanțare, credite de investiții, pentru co-finanțarea aportului propriu, dar și credite bancare destinate finanțării cheltuielilor neeligibile, în condiții de cost avantajoase.
Creditele punte au suma maximă egală cu alocația financiară nerambursabilă (AFN), durata de cel mult 24 de luni și termenul de rambursare la încasarea AFN.
Costuri:
- dobânda – ROBOR 6M + 2,49% p.a.
- comision analiză – 0,5%, o singură dată, la acordare
- comision acordare - 0,9%, o singură dată, la prima tragere
- comision gestiune : ZERO
- comision rambursare anticipată: ZERO
Pentru creditul de investiții (de co-finanțare), rambursarea ratelor de credit se poate realiza lunar/trimestrial/semestrial, perioada de creditare este de maxim 60 de luni, iar perioada de grație de maxim 12 luni.
Costuri:
- dobânda este de ROBOR 6M + 2,49% / an
- comision de analiză (0,5%), plătibil o singură dată, la acordare
- comision de acordare (0,5%), plătibil o singură dată, la prima tragere
- comision de gestiune 0,08%, lunar, aplicabil la soldul creditului
- comision rambursare anticipată: ZERO
Banca oferă pentru acest program și creditul bancar, care este destinat cheltuielilor neeligibile aferente implementării proiectului admis în Program. La capitolul cheltuieli neeligibile se pot încadra cheltuieli precum cele cu avize sau alte taxe, ambalarea, transportul, punerea în funcțiune, montarea, manopera, instruirea personalului pentru utilizarea echipamentelor sau utilajelor, TVA deductibil.
Noua schemă de granturi este susținută de Ministerul Economiei Antreprenoriatului și Turismului și are ca scop, pe lângă dezvoltarea micilor afaceri, și reducerea diferențelor de gen din structura IMM-urilor din România.
CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de 83,5 miliarde lei, la sfârșitul anului 2023.
CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească și oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM și POS, mobile banking (CEC app) și magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse și servicii bancare 100% online.
Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro.
Despre Grupul CEC Bank
Grupul CEC Bank a luat ființă prin preluarea, la data de 27.07.2023, de către CEC BANK S.A., a pachetului majoritar de acțiuni (99,993%) al Fondului de Garantare a Creditului Rural – I.F.N. S.A. (FGCR), alături de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
FGCR are ca obiect principal de activitate asumarea de angajamente de garantare şi emiterea de garanţii pe seama fondurilor publice, a surselor proprii şi a oricăror alte surse pentru credite şi alte instrumente de finanţare care pot fi obţinute de persoane fizice şi juridice - producători agricoli şi procesatori de produse agro-alimentare, pentru realizarea producţiei agricole, stocarea / procesarea produselor agricole şi realizarea obiectivelor de investiţii în aceste domenii. In prezent, FGCR acordă garanții pe seama surselor puse la dispoziție de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și în condițiile stabilite printr-o serie de acte normative. Detalii se regăsesc pe website-ul FGCR https://fgcr.ro/despre-noi/.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bun venit la ediția de azi, 29 octombrie, a...
Guvernul urmează să adopte în...
Proiectul de ordin prevede amânarea și anularea unor...
Gigantul rus Gazprom a raportat...
România și Bulgaria...
Alegerile din SUA pot afecta...
Cursul valutar comunicat de...
O analiză dată publicităţii...
ANPC propune noi reglementări pentru informarea...
Netflix extinde parteneriatul cu NBCUniversal iar...
Laurenţiu Neculaescu,...
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că în...
Coreea de Nord a trimis soldați...
După un început de săptămână...
Angajaţii a peste o sută de...
Un abces dentar este o acumulare de puroi care poate...
Germania are nevoie de reforme şi investiţii pentru a...
Probabilitate confirmată de reprezentantul Kremlinului,...
Legislația în vigoare reglementează strict dobânzile...
Este vorba despre Zhang Yiming, a cărui avere este...
Laurenţiu Neculaescu,...
Australia este cel mai mare...
Laurențiu Neculaescu,...
Grupaj de știri.