CEC Bank lansează creditul imobiliar Casa Mea Verde
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Suedia recurge la energia fotovoltaică pentru a acoperi necesarul de electricitate
Suedia recurge la energia fotovoltaică pentru a acoperi necesarul de electricitate
CEC Bank lansează creditul imobiliar Casa Mea Verde destinat achiziţionării/construirii de locuinţe eficiente energetic, cu o dobândă de la 3,37% pe an, redusă cu 0,1 puncte procentuale faţă de dobânda standard şi fără comision de analiză, a anunţat joi banca.

Achiziţia unei locuinţe eficiente energetic aduce nu doar dobânzi mai mici, ci şi cheltuieli de încălzire la jumătate faţă de o locuinţă veche. Astfel, la nivelul actual al preţurilor de piaţă ale gazului, în cazul unui apartament de 60 de metri pătraţi, economiile anuale la încălzire pot ajunge la 4.125 lei şi peste 20.000 de euro (103.125 lei) pe o perioadă de 25 de ani. Calculul a fost făcut pornind de la un consum mediu anual pentru încălzire de 125 de kwh/mp, aferent unei locuinţe verzi, la jumătate faţă de consumul cu încălzirea unui apartament din clasa C (250 kwh/mp/an), categorie în care se încadrează majoritatea locuinţelor vechi din România.

Creditele ipotecare CEC Bank Casa Mea Verde sunt disponibile atât în varianta cu dobândă variabilă, cât şi în varianta cu dobândă fixă în primii 5 ani. Pot fi accesate pentru achiziţia de locuinţe ale căror autorizaţie de construire a fost emisă după 1 ianuarie 2021 şi care au un consum energetic anual sub 162 kw/mp, conform certificatului energetic.

Astfel, cu o rată de 1.868 de lei lunar, un client care îşi încasează veniturile prin CEC Bank poate contracta un credit pentru o locuinţă eficientă energetic de 350.000 lei (echivalent ~70.000 euro), pe 25 de ani, suma totală de rambursat ridicându-se la 542.203 lei.

CEC Bank plătește dividende de 634,3 milioane lei statului român

Cheltuielile cu locuinţa şi utilităţile au a doua cea mai mare pondere în bugetul familiilor (peste 17%), după cheltuielile alimentare (peste 30%). Iar ponderea cea mai mare în consum o are încălzirea, care reprezintă între 55% şi 80% din totalul energiei consumate. Pentru a se încadra în standardele de clădire verde, locuinţele trebuie să aibă pierderi de energie cât mai reduse, prin izolarea şi anveloparea corespunzătoare şi să dispună de sisteme de încălzire cu eficienţă ridicată.

Dobânzile pentru creditele ipotecare Casa Mea Verde de la CEC Bank pornesc, pentru clienţii care îşi încasează veniturile la bancă, de la 3,37%/an (IRCC+2,2, în cazul creditelor cu dobândă variabilă), respectiv de la 4,40%/an în cazul celor cu dobândă fixă în primii 5 ani, la care se adaugă un comision de administrare lunar de 0,04% din soldul creditului. Pentru clienţii care nu-şi încasează veniturile prin CEC Bank, dobânzile sunt cu 0,2 puncte procentuale mai mari.

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de peste 45,1 miliarde lei, la sfârşitul lui septembrie 2021. CEC Bank este o bancă universală de top pe piaţa românească şi oferă o gamă completă de produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie: unităţi bancare, reţele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking şi magazinul virtual CEC_IN - unde pot fi accesate produse şi servicii bancare 100% online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel