Cel mai mare proprietar de păduri din lume e în Rusia

Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Cel mai mare proprietar de părduri din lume va dubla tăierile
Cel mai mare proprietar de părduri din lume va dubla tăierile
Grupul Segezha își va dubla suprafața de păduri pe care o controlează în urma unei tranzacții de 515 milioane de dolari cu un acționar minoritar, devenind astfel unul dintre cei mai mari proprietari de păduri din lume.

Producătorul rus de lemn, hârtie și ambalaje a convenit să cumpere 100% din Inter Forest Rus de la compania de investiții Bonum Capital pentru 515 milioane de dolari, potrivit declarațiilor de luni ale Segezha și Bonum citate de Bloomberg. În urma achiziției, Segezha va avea în administrare 16 milioane de hectare de păduri, iar tăierile sale anuale aproape că se vor dubla, ajungând la 23,6 milioane de metri cubi. 

"Aceasta este o tranzacție transformatoare pentru Segezha Group și una care ne va permite să facem un pas important în dezvoltarea activelor noastre", a declarat Mihail Shamolin, președintele Segezha Group, într-un comunicat. 

Segezha, controlată de Sistema PJSC a miliardarului Vladimir Evtușencov, a strâns 400 de milioane de dolari în cadrul unei oferte publice inițiale la Moscova, în aprilie, și a declarat că intenționează să folosească o parte din venituri pentru achiziții. Bonum Capital a fost cel mai mare investitor în oferta publică inițial.

Segezha Group va finanța tranzacția printr-o nouă emisiune de obligațiuni în ruble, precum și din banii obținuți în cadrul IPO, a precizat aceasta. Tranzacția este așteptată să se încheie la începutul anului 2022, sub rezerva aprobărilor autorităților de reglementare și ale acționarilor.  

Citește și: Monștrii Siberiei, treziți de încălzirea globală. Nu este o exagerare

Inter Forest deține resurse în regiunile Irkutsk și Krasnoyarsk din Siberia, precum și întreprinderi de prelucrare a lemnului și de exploatare forestieră, dar și o flotă fluvială de 98 de nave. Bonum a consolidat aceste active prin tranzacții cu datorii și numerar.

Separat, Bonum Capital a încheiat un acord de vânzare-cumpărare pentru a achiziționa o participație de 150 de milioane de dolari în Segezha Group de la Sistema, potrivit declarațiilor de luni ale Bonum și Sistema. Acest lucru ar putea face din Bonum cel mai mare acționar minoritar, cu aproximativ 13%, a precizat firma de investiții.

Bonum a fost fondată în 2013 de Murat Aliev, un fost director la compania de investiții a miliardarului Suleiman Kerimov. Aliev este singurul proprietar al Bonum, a cărei activitate principală a fost tranzacționarea de acțiuni. De asemenea, lucrează în domeniul capitalului privat, al capitalului de risc, al proprietăților imobiliare rusești și al activelor în dificultate.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Transportor GNL / sursa foto: Freepik.com /@sharpiloandrey
pexels.com
Foto: Pexels.com
Certificat de înregistrare fiscală / Ilustrație: DCBusiness
Boeing / FOTO: Wikipedia
Vladimir Putin / Foto: kremlin.ru
Protestul sindicatelor din învățământ
Sebastian Burduja
Oameni de afaceri / Foto: Freepik
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...

Donald Trump
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Locuri de muncă
Un cuplu semnează un contract / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Unsplash
Elon Musk / FOTO: Facebook
Curs valutar / Foto: DCBusiness
Santierul Naval Mangalia
Ursula von der Leyen la Forumul Economic Mondial de la Davos
Reactorul EAST / Foto: HFIPS
Strângere de mână / FOTO: Freepik

Deficit record în România, în contrast cu trendul european

Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...

Ilie Bolojan / FOTO: Captură ecran
Beijing / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness

pixel