Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Legătura din Marea Nordului va ajuta Regatul Unit să-și reducă emisiile de carbon cu 23 de milioane de tone până în 2030, cablul lung de 720 de kilometri leagând localitatea Blyth din Northumberland, în nord-estul Angliei, de Kvilldall, un mic sat din sud-vestul Norvegiei.
Interconectarea dintre Norvegia și Marea Britanie va fi stabilită prin intermediul a două cabluri paralele de curent continuu de înaltă tensiune.
Aceasta va avea o capacitate inițială de 700 megawatti (MW), care va fi crescută treptat până la 1.400 MW, în aproximativ trei luni.
National Grid din Marea Britanie, care operează interconectorul într-o asociere cu operatorul Statnett din Norvegia, a declarat că, odată ajunsă la capacitate maximă, legătura de la Marea Nordului ar trebui să furnizeze suficientă energie electrică curată pentru a alimenta 1,4 milioane de locuințe.
Când producția eoliană în Marea Britanie va fi mare și cererea de energie va fi mai scăzută, energia regenerabilă suplimentară va fi exportată din Marea Britanie în Norvegia și va permite norvegienilor să nu își utilizeze apa din lacurile de acumulare.
În al doilea scenariu, atunci când cererea este mare în Marea Britanie, dar producția eoliană este scăzută, energia hidro din Norvegia va fi importată.
Cordi O'Hara, președintele National Grid Ventures, a declarat că este "o zi interesantă pentru National Grid și un pas important în timp ce căutăm să diversificăm și să decarbonizăm aprovizionarea cu energie electrică din Marea Britanie".
"North Sea Link este un proiect cu adevărat remarcabil de inginerie. A trebuit să trecem prin munți, fiorduri și peste Marea Nordului pentru ca acest lucru să se întâmple ", a adăugat el.
Construcția interconectorului a durat șase ani, iar costurile s-au ridicat la 1,6 miliarde de lire sterline (1,9 miliarde de euro), scrie Euronews.
Este al cincilea interconector la rețeaua națională, acesta adăugându-se la cele realizate împreună cu Belgia, Franța și Olanda.
Potrivit oficialilor, până în 2030, aproximativ 90% din energia electrică importată prin intermediul interconectărilor va proveni din surse zero de carbon, ceea ce înseamnă emisii mai scăzute cu 100 de milioane de tone de carbon.
De cealaltă parte, Statnett operează un al doilea interconector între Norvegia și Germania, care a fost pus în funcțiune iarna trecută.
Aproximativ 98% din energia electrică a Norvegiei este generată din surse regenerabile de energie, energia hidro reprezentând 96% din total, potrivit statisticilor guvernamentale iar cea eoliană și termică înseamnă 2% din regenerabile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...