Pentru că Pandora, companie daneză cunoscută pentru brățările sale, a încetat să mai folosească argint și aur obținut prin extracție minieră, îndreptându-se spre metale prețioase reciclate, care necesită mai puțină energie pentru a le produce.
Anual, Pandora cumpără aproximativ 340 de tone de argint și o tonă de aur. Conform datelor cuprinse în raportul anual al firmei, anul trecut lanțul de aprovizionare al companiei a generat 264.224 de tone de CO2 în 2022.
Folosirea metalelor reciclate, în locul metalelor nou extrase, reduce emisiile indirecte de CO2 ale Pandorei cu aproximativ 58.000 de tone pe an, a explicat Mads Twomey-Madsen, vicepreședintele său principal pentru comunicații și dezvoltare.
Lanțurile de aprovizionare cu metale reciclate prezintă riscuri, deoarece aurul furat poate fi vândut ca deșeuri pentru reciclare și este dificil de demonstrat originea metalelor odată topit. Pentru a atenua riscurile, Pandora folosește un standard de lanț de custodie dezvoltat de Responsible Jewellery Council (RJC). Acest standard exclude, de exemplu, monedele și lingourile de aur ca sursă de aur reciclat.
Pandora, care a declarat că a atins 100% argint și aur reciclat în decembrie, investește aproximativ 10 milioane de dolari pe an în schimbare, un cost pe care îl va absorbi mai degrabă decât să-l transfere consumatorilor prin creșteri de prețuri, a preciat Twomey-Madsen.
„Plătim suplimentar pentru reciclare, deoarece trebuie să ne ajutăm și furnizorii să facă aceste tranziții”, a spus el. Pandora a refuzat să ofere detalii despre acest bonus.
Pandora cere furnizorilor săi să fie evaluați de auditori independenți în raport cu standardul RJC, inclusiv documentarea sursei de proveniență a argintului reciclat. Ca parte a tranziției, furnizorii Pandora au fost nevoiți să separe metalele reciclate certificate de cele care nu erau, a spus Twomey-Madsen.
Pandora, care a vândut 103 milioane de bijuterii în 2022, deține două fabrici din Thailanda și construiește o a treia în Vietnam. Concurenți precum Monica Vinader și Missoma se laudă, la rândul lor, că folosesc argint și aur 100% reciclate. Rafinăriile de metale reciclează argintul din catalizatori industriali, raze X, echipamente electronice și obiecte vechi de argint. Ei obțin aur reciclat din deșeurile de fabricație de bijuterii și bijuterii vechi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...