Avertisment dur de 1 Mai. Coșea: România nu-și mai permite vacanțe, doar iluzii!
Profesorul Mircea Coșea critică...
În general, parolele cele mai accesibile la tentative de utilizare neautorizată sunt compuse din combinaţii scurte de cifre sau taste de pe tastatură, prenume sau cuvinte care apar în orice dicţionar englez, referinţe din sport sau cultura pop.
În afara celor trei paraole menționate, sunt des întâlnite și alte parole la fel de lipsite de imaginație, precum "12345678", "12345", "111111" şi "1234567". Comune sunt și "iloveyou", "princess", "sunshine", "666666", "charlie" sau "donald".
Citește și:
Securitea informatică, ignorată în planurile strategice ale marilor companii
Realizatorii topului celor mai neinspirate 100 de parole susţin că nu mai puţin de 10% dintre internauţi au folosit cel puţin una dintre primele 25 de parole din lista publicată în acest an. În plus, aceştia estimează că aproape 3% dintre utilizatori au optat pentru "123456", cea mai slabă parolă din top.
Ediţia "Top 100 Worst Passwords of 2018" s-a bazat pe mai mult de cinci milioane de parole "scurse" pe Internet de utilizatorii de computere, din America de Nord şi Europa de Vest în special.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea critică...
Statele Unite şi Ucraina au...
Turcia anunţă că nu renunță la...
Dmitri Medvedev comentează...
A fost publicat în Monitorul...
Acord Ucraina-SUA privind...
Aplicaţia de mesagerie Skype va fi închisă, iar...
ANAF a făcut public calendarul...
Ziua internaţională a muncii...
Controale antifraudă de 1 Mai.
Danone renunță la coloranții...
Wall Street scade puternic pe...
Sindicatul Naţional al...
Economia zonei euro surprinde...