Cele mai vândute telefoane mobile din lume în 2024
Autor: Editor Team
Data actualizării:
Data publicării:
Telefoane
Telefoane
Apple rămâne compania care a vândut cele mai multe smartphone-uri la nivel mondial. În primul trimestru din 2024, cel mai vândut telefon din lume este iPhone 15 Pro Max. Practic, cel mai scump telefon din portofoliul celor de la Apple este și cel mai vândut din lume.

Topul publicat de revista americană Forbes ne arată că Apple ocupă primele patru poziții. iPhone 15 Pro Max este urmat de modelele 15, 15 Pro și 14. Samsung este abia pe locul 5 în acest top, cu modelul S24 Ultra, flagship-ul său. Interesant este că topul 10 pe Q1 din 2024 este ocupat exclusiv de modele create de Apple sau Samsung, menținându-se astfel tendința de anul trecut.

Ca o comparație Q1 2024 vs. Q1 2023, iPhone păstrează în continuare primele patru poziții din acest top. Diferența este că atunci cel mai vândut telefon din lume era iPhone 14, urmat de 14 Pro Max. Iar cel mai vândut telefon de la Samsung în Q1 din 2023 era Galaxy A13.

https://www.youtube.com/watch?v=ZVQsNXVjeV4

Youtube video image

Topul celor mai vândute telefoane din lume în Q1 2024:

    1. iPhone 15 Pro Max - 4,4%
    2. iPhone 15 - 4,3%
    3. iPhone 15 Pro - 3,7%
    4. iPhone 14 - 1,9%
    5. Samsung Galaxy S24 Ultra - 1,9%
    6. Samsung Galaxy A15 5G - 1,5%
    7. Samsung Galaxy A54 - 1,4%
    8. iPhone 15 Plus - 1,3%
    9. Samsung Galaxy S24 - 1,0%
    10. Samsung Galaxy A34 - 1,0%

Potrivit Forbes, se observă însă și unele schimbări de tendințe în domeniu. Oamenii aleg modele mai mari, mai bune și mai scumpe, dar acest lucru poate avea și o parte mai puțin favorabilă pentru companii. Asta deoarece utilizatorii vor păstra dispozitivele mai mult timp și nu vor mai face upgrade atât de repede.

Acest lucru se va reflecta însă abia în viitor, deoarece piața dispozitivelor mobile a crescut cu 6% în primul trimestru din 2024 și în jur de 300 de milioane de unități au fost vândute.

În prezent, telefoanele sunt mai mult decât simple dispozitive

Vânzările bune de care se bucură companiile sunt susținute și de faptul că telefoanele inteligente joacă un rol mult mai mare în viețile noastre. Studiile de specialitate au arătat că majoritatea oamenilor își verifică telefonul în cel mult 10 minute după ce se trezesc.

Iar telefoanele nu mai sunt de mult doar un mijloc de comunicare. În prezent, cu ajutorul lor putem face aproape orice. Numărul celor care fac cumpărături online este în creștere continuă. Din aplicațiile dedicate ori direct din browser, utilizatorii cumpără de la produse de supermarket până la haine și electrocasnice. Iar retail-ul online bate recorduri în fiecare an.

Plata facturilor, transferurile rapide bancare direct de pe mobil, alături de rețelele de socializare sunt și ele argumente pentru care telefoanele mobile sunt atât de folosite.

Partea de distracție nu trebuie neglijată. Dispozitivele mobile sunt ajustate în așa fel încât să poată reda cât mai bine filme și clipuri de pe platformele de streaming. Avantajul oferit de unele companii de a descărca filmele și serialele chiar și când nu avem date mobile este esențial pentru unii oameni.

În ceea ce privește segmentul de jocuri, acesta a evoluat considerabil în ultimii ani. Cei care preferă jocurile video au la dispoziție zeci de mii de titluri în magazinele dedicate, cele mai multe dintre ele fiind fără costuri. De o popularitate ridicată se bucură și platformele de jocuri de noroc online. Într-un mediu sigur și responsabil, cu accent pe securitatea datelor, utilizatorii pot încerca acum blackjack, ruletă, sloturi și multe alte jocuri atractive.

https://www.youtube.com/watch?v=JaZfAlRLF1o

Companiile din domeniu pun accent tot mai puternic pe Inteligența Artificială

Am putut observa în ultimul an și jumătate că marile companii au integrat în dispozitivele mobile pe care le-au lansat tehnologii bazate pe Inteligența Artificială. Cei de la Samsung și-au promovat ultimele modele în jurul acestor tehnologii, pe care le-au prezentat ca fiind revoluționare. Noile camere de pe dispozitivele Samsung beneficiază de AI, astfel încât imaginile să fie mai bune. Iar funcțiile de editare sunt și ele mai mult decât interesante.

În anii următori, între AI și dispozitivele mobile se va forma o legătură tot mai puternică, astfel încât clienții să beneficieze de servicii și funcții cât mai avansate. Este clar că progresele din acest punct de vedere sunt vizibile, iar anii următori se anunță promițători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș
Foto: Pexels.com
pexels.com
Magazin Apple / Foto: Unsplash
Urmările inundațiilor / Foto: Apele Române
Avion Boeing / FOTO: Unsplash
Sedinta de Guvern
Grecia, Santorii / FOTO: Unsplash
Siegfried Mureșan
Inundații / Foto: IGSU
Extracție țiței / sursa foto: Freepik.com
Inteligență artificială / FOTO: Freepik

Inteligența artificială „accelerează criza climatică”

Inteligența artificială generativă (IA) folosește „de 30...

INHGA. Noi coduri roșii de viituri până marți la prânz

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a...

Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Lingouri de aur
TVA
Japonez / FOTO: Freepik
Petrol / sursa foto: Freepik.com

China și-a făcut mari rezerve de petrol. Oare de ce?

Este de presupus că au fost luate în calcul atât...

Investiții / FOTO: Freepik
Analizând avantaje și dezavantaje / FOTO: Freepik
Oameni traverseaza stradas / Foto: Freepik
La bursă / FOTO: Freepik
Soarta Tik Tok în SUA, incertă

Viitorul TikTok se joacă în instanță

TikTok va încerca să convingă luni o instanță federală...

Bună dimineața! Să aveți o zi extraordinară! / Foto: Freeimages.com
Asamblare auto / sursa foto: Freepik.com

pixel