Celulă de criză pentru afluxul românilor care intră în țară din ”zonele roșii”
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, modificarea statutului poliţiştilor şi statutului militarilor
Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, modificarea statutului poliţiştilor şi statutului militarilor
Situaţia generată de afluxul de români aflaţi marţi la graniţa de vest a ţării este analizată în vederea identificării şi adoptării unor soluţii de către o celulă de criză reunită la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

"Un ultim subiect pe care aş vrea să-l aduc în discuţie este situaţia generată de afluxul de români care în acest moment se află la graniţa de vest a României şi care se întorc cu mijloace de transport personale în ţară. Este o aglomeraţie în acest moment la punctele de trecere a frontierei şi în acest moment la nivelul MAI, împreună cu celelalte instituţii competente, se desfăşoară o celulă de criză pentru identificarea şi adoptarea soluţiilor care să ducă la defluirea acestei aglomeraţii înregistrate în momentul de faţă la graniţa de vest a României. Sunt implicate în momentul de faţă atât instituţiile din subordinea MAI, Poliţia de Frontieră, cât şi instituţiile prefectului din judeţele de graniţă, responsabili din Direcţiile de Sănătate Publică, Ministerul Sănătăţii, astfel încât să fie identificate şi adoptate în cel mai scurt timp măsurile necesare pentru rezolvarea problemelor cauzate de aglomeraţia înregistrată în acest moment la graniţa de vest", a declarat Ionel Dancă, marţi noapte, la finalul şedinţei de guvern.

El a precizat că în cadrul reuniunii se analizează şi "spaţiile de cazare pentru cei care vor fi puşi în carantină", respectiv cei care vin din "zonele roşii" din Italia, Franţa, Germania, Spania.

Citește și Coronavirus. Au început să curgă amenzile pentru cei care nu respectă indicațiile oficiale

"Există spaţii identificate anterior, se caută noi spaţii pentru a face faţă valului de români care vin în ţară, în special pentru cei care vin din zonele roşii. Cei care nu vin din zonele roşii de carantină (...) pot să fie în autoizolare la domiciliu", a explicat Dancă.

Şeful Cancelariei premierului a mai anunţat că miercuri dimineaţă la ora 9,00 va avea loc o nouă reuniune a Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, unde vor fi analizate şi adoptate noi măsuri, în funcţie de evoluţia infecţiilor cu coronavirus din ţara noastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel