Reprezentanţii Enel vor avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Florin Cîţu.
"România este una dintre cele mai importante ţări în care activează Grupul Enel şi este firesc să ne întâlnim aici cu părţile interesate pentru a discuta teme de interes comun, cum ar fi oportunităţile pentru o creştere durabilă şi crearea de valoare comună", au declarat pentru AGERPRES reprezentanţii companiei.
Preţul energiei va rămâne ridicat, astfel că oamenii ar trebui să-şi eficientizeze consumul, autorităţile să-i ajute pe cei vulnerabili, iar companiile să plătească o contribuţie de solidaritate, a declarat, săptămâna trecuta, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.
"Preţul energiei va rămâne ridicat, întrucât se estimează că certificatul de dioxid de carbon, care acum costă 50 de euro, ar putea ajunge la 100 de euro. Aceste preţuri mari nu vor dispărea. Va trebui să învăţăm să trăim cu preţuri mari la energie", a spus el.
Şeful autorităţii de concurenţă a subliniat că majorarea preţurilor la electricitate şi gaze este un fenomen european, nu doar românesc, justificat, în parte, de revenirea economiei după pandemie, dar şi de politica europeană de majorare a penalităţii pentru poluare, ceea ce a condus la o creştere foarte mare a preţului energiei bazate pe cărbune.
Criza energiei din Europa. Când se termină și cum
Enel Green Power România a finalizat achiziţia a două ferme solare din sud-estul României de la grupul grec Mytilineos, fiind asistată de firma de avocatură Clifford Chance Badea, se menţionează într-un comunicat remis de aceasta din urmă.
Cele două unităţi achiziţionate sunt o fermă solară de 63 MW pregătită pentru construcţie şi o fermă solară de 26 MW în curs de dezvoltare.
În baza acordului dintre cele două părţi, Mytilineos îşi va asuma dezvoltarea şi continuarea procesului de construcţie a celor două ferme prin divizia sa de dezvoltare şi stocare regenerabile.
Cele două ferme urmează să intre în activitate la finalul anului viitor sau la începutul anului 2023.
Firma de avocatură a asistat Enel Green Power România pe tot parcursul procesului de achiziţie, inclusiv în procedura de "due diligence" cu privire la aspectele corporative, imobiliare, de autorizare, de reglementare, precum şi cu privire la etapa de tranzacţie propriu-zisă, care a implicat aspecte de Drept român şi englez.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...