Certificatul COVID. Liderii coaliției au ajuns la o înțelegere
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Certificatul va deveni obligatoriu la locul de muncă fie că este vorba de angajații de la stat, fie că este vorba despre cei de la privat
Certificatul va deveni obligatoriu la locul de muncă fie că este vorba de angajații de la stat, fie că este vorba despre cei de la privat
Liderii coaliției de guvernare se pare că ar fi ajuns la un acord în privința Certificatului Covid, în forma propusă de ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

Astfel că proiectul de lege va fi introdus în Parlament și va fi votat într-o sesiune extraordinară, scrie Hotnews care citează surse politice.

Alexanru Rafila declarase marți dacă este posibilă asumarea că: "Este, din punctul meu de vedere, cred că este o manieră care duce la o adoptare rapidă şi care face posibilă aplicarea lui atunci când ne aflăm pe un trend crescător".

"Dacă noi adoptăm, să spunem, până la sfârşitul acestei luni sau în prima săptămână din luna ianuarie acest certificat, atunci o să putem să numărăm săptămânile de creştere corect. Dacă noi însă o să-l adoptăm, să spunem, pe data de 1 februarie, atunci o să mai trebuiască să mai aşteptăm nişte săptămâni să crească numărul de cazuri. Or, nu este în regulă", a adăugat ministrul.

Certificatul Stop COVID. Când devine obligatoriu

Raed Arafat a explicat ce se va întâmpla cu cei care au doar două doze de vaccin

Rafila, TOTUL despre formularul de INTRARE în România

Însă preşedintele Senatului, Florin Cîţu, liderul PNL, a declarat tot marți că liberalii susţin orice proiect de lege privind introducerea obligativităţii certificatului COVID la locul de muncă care să crească rata vaccinării dar că doresc ca acesta să fie dezbătut şi votat în Parlament, subliniind că, în prezent, coaliţia are o majoritate de 70% în Legislativ.

Ministrul Sănătății a explicat ieri că: ”Din păcate, forma existentă în Parlament, care a fost depusă după 14 săptămâni de creştere, nu după 3 săptămâni de creştere, a fost mult prea târziu introdusă şi a făcut referire exclusiv la personalul medical, Or, lucrul acesta, din păcate, îl vedem acum şi am trecut printr-un val pandemic care a produs foarte multe decese. (...) Trebuie văzut foarte clar care este cadrul constituţional pentru fiecare - un parlamentar nu este un angajat - şi trebuie găsită o soluţie care să nu facă discriminări pe diversele categorii", a explicat Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rușii bogați au o nouă problemă logistică legată de avere

Invazia declanșată de Putin în Ucraina a provocat recent...

Bursa a închis ziua așa cum a și început-o, în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere...

ELCEN vrea să construiască un cartier în Grozăvești

ELCEN îşi propune să construiască un cartier la CET...

Prețul unui metal folosit pentru computere a explodat

Este vorba despre indiu, cel mai moale metal, care nu...

Apple dezvăluie o nouă gamă de iPad, mai eficientă

După un an și jumătate fără niciun anunț pe iPad-uri,...

Drone militare: Marocul decolează cu o compania israeliană

Compania israeliană BlueBird Aero Systems, care...

OpenAI va detecta imaginile create cu AI generativă

Concret, este vorba despre un instrument nou al celor de...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...


pixel