Certificatul verde la muncă. Florin Cîțu este de acord, dar nu pentru toți
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Fostul premier a precizat despre cine este vorba
Fostul premier a precizat despre cine este vorba
Florin Cîțu a vorbit, din nou, despre certificatul verde la locul de muncă. Prezent în platoul postului de televiziune Antena 2, fostul premier a declarat că un astfel de document ar trebui să fie obligatori, dar numai pentru anumite categorii de angajați.

"Eu am spus la ce loc de muncă. Vreau pentru medici, pentru cei din sistemul de săntate privat și public. Și am spus raționamentul: când mergi la medic ți se cere un test sau să fii vaccinat. Dar, în partea cealaltă nu este nicio garanție că cel care te tratează pe tine este vaccinat sau și-a făcut un test.

Și e normal ca atunci când te duci să fii sigur că nu te infectezi, atunci când tu ai plătit din proprii bani un test, să te duci să beneficiezi de un serviciu medical", a spus Florin Cîțu la Antena 3. 

Ministrul Sănătății a prezentat, recent, toate datele pe care le are în acest moment cu privire la condiționarea muncii de către un certificat COVID, în țara noastră.

"Adevărul cronologic este următorul: în luna octombrie, cred, în plin val pandemic 4, PNL și UDMR au depus un proiect de lege în Parlament care se referea la utilizarea unui astfel de instrument exclusiv pentru personalul medical. Atât. Cu o precizare cu care eu nici atunci nu am fost de acord - legat de desfacerea contractului de muncă în cazul personalului medical care nu se conforma.  

Citește și Vîlceanu: Majoritatea furnizorilor nu au respectat legea

Noi am zis că trebuie să existe o soluție măcar temporară pentru oferirea unor teste gratuite șamd. Deci era vorba de suspendare după care urma desfacerea contractului de muncă. 

Acest proiect de lege a avut o serie de amendamente care au extins zona de aplicare... A fost votat în Senat și a fost respins, după care a ajuns la Cameră în varianta inițială referitoare exclusiv la personalul medical. 

La Camera Deputaților proiectul a primit 42 de pagini de amendamente, de la 1,5 pagini cât avea inițial. Nu a mai intrat în dezbaterea comisiei și, respectiv, a plenului și atunci valul 4 s-a terminat..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel