ChatGPT: Șeful OpenAI amenință că va părăsi Europa
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Nemulțumirea are legătură cu viitoarele norme legislative
Nemulțumirea are legătură cu viitoarele norme legislative
Extrem de critic la adresa viitoarei legi privind inteligența artificiale, Sam Altman continuă poarte discuții cu autoritățile europene de reglementare legate de modul în care compania sa ar putea să o respecte.

Din Brazilia până în Nigeria, din Europa până în Asia, Sam Altman, șeful OpenAI și creatorul ChatGPT, a străbătut lumea în ultimele zile pentru a asigura opinia publică de pretutindeni că inteligența artificială nu prezintă riscuri, dar și pentru a preveni proiectele de reglementare restrictive, mai ales în Europa.

Dacă acest turneu ilustrează statura unui guru global al inteligenței artificiale (AI) dobândit de Sam Altman, el trebuie acum să răspundă temerilor generate de această tehnologie: dezinformare, manipulare electorală, distrugere masivă de locuri de muncă, a actului creativ, chiar și amenințarea globală la adresa omenirii. Necesitatea de a răspunde este urgentă, deoarece Europa și Statele Unite lucrează la norme de reglementare. De asemenea, țările G7 au decis sâmbătă să creeze un grup de lucru, în timp ce, la Bruxelles, comisarul european Thierry Breton a sugerat instituirea rapidă a unui pact AI.

Acesta este contextul tensionat în care Sam Altman a trimis un ultimatum autorităților comunitare. Blocat o vreme în Italia și restricționat de alte țări, robotul conversațional ar putea fi puternic afectat de standardele și reglementările europene. O povară care-i dă fiori lui Sam Altman, așa cum a indicat revista Time. Prezent la o întrunire organizată de University College London, șeful OpenAI a amenințat că își va „înceta activitățile” în Uniunea Europeană în cazul în care compania sa nu va putea respecta noile reguli.

Dacă OpenAI va încerca să se conformeze, Sam Altman, care este în dialog cu autoritățile de reglementare europene, are „multe” critici legate de modul în care a fost elaborată legislația până acum. Aceasta din urmă ar putea considera ChatGPT sau GPT-4 ca fiind modele AI cu „risc ridicat”, cerându-le, prin urmare, să accepte cerințe suplimentare de securitate. „Fie vom putea îndeplini aceste cerințe, fie nu... Dacă ne putem conforma, o vom face, iar dacă nu vom putea, o să ne retragem de pe această piață ... Să vedem ce putem face. Dar există limite tehnice pentru ceea ce este posibil”, a spus el. Declarând că legea „nu este defectuoasă în mod inerent”, Sam Altman a adăugat că „detaliile subtile de aici contează cu adevărat”.

Bill Gates: Inteligența artificială va îngropa curând Google și Amazon

Fondatorul Microsoft consideră că motoarele de căutare, dar și site-urile de cumpărături vor fi curând depășite din cauza inteligenței artificiale. "Nu veți mai intra niciodată pe un site de căutare, nu veți mai intra niciodată pe Amazon", a anunțat Bill Gates la AI Forward 2023, eveniment desfășurat la San Francisco și organizat de banca Goldman Sachs și fondul de investiții SV Angel. 

Potrivit fondatorului Microsoft, pe măsură ce inteligența artificială începe să înțeleagă modelele de gândire, nevoile și chiar sentimentele oamenilor, ar putea avea un impact asupra comportamentului nostru.

În privința acestei ipotetice inteligențe artificiale, miliardarul american susține că Microsoft se află într-o poziție care îi va permite să domine dezvoltarea ei, întrucât multinaționala tehnologică a investit 10 miliarde de dolari în OpenAI, compania din spatele ChatGPT, dar atrage atenția asupra eforturilor altor startup-uri.  Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tarom, salvată pe ultima sută de metri de la faliment

Executivul a aprobat în şedinţa de joi un ajutor de stat...

Putin aprobă confiscarea activelor americane aflate în Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat joi un decret...

Mare companie germană deschide o fabrică în România

Holdingul german Karl Mayer, specializat în producţia de...

Finanțele au împrumutat peste 4 miliarde de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 4,038...

Tesla mai construieşte o uzină în China

Tesla a început construirea în Shanghai a unei fabrici...

Știrile dimineții. Cinci informații la începutul zilei

Temele zilei, energia electrică, rezerva de gaze, prețul...


pixel