Cheltuielile pentru încălzire, COMPENSATE cu până la 350 de euro, în Germania
Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Calorifer. Foto: Pexels.com
Calorifer. Foto: Pexels.com
Germania va compensa cu până la 350 de euro cheltuielile pentru încălzire.

Coaliţia de guvernare din Germania a decis să crească ajutorul prevăzut pentru compensarea cheltuielilor cu încălzirea locuinţei pentru populaţia cu venituri scăzute, studenţi sau pensionari cu pensii mici, la 270 euro pentru gospodării cu o singură persoană sau la 350 de euro pentru cele cu două persoane, relatează agenţia EFE.

Ajutorul mediu, de 270 de euro, este calculat pentru beneficiarii de ajutor pentru locuinţă, studenţi care depind de burse sau subvenţii publice, stagiari sau pensionari cu venituri mici care trăiesc singuri.

În cazul în care în respectiva locuinţă trăiesc două persoane, aflate în condiţiile menţionate, ajutorul urcă la 350 de euro. Pentru fiecare persoană în plus sub acoperişul respectiv se vor mai primi 70 de euro.

Această sumă reprezintă practic dublul celei prevăzute iniţial de alianţa dintre social-democraţi, verzi şi liberali, după ce au semnat pactul de coaliţie, în decembrie 2021. Atunci, aceste ajutoare erau avute în vedere din cauza impactului imparabil al creşterii facturii pentru energie. După invazia Rusiei în Ucraina se estimează că preţurile vor creşte şi mai mult.

Aceşti bani se preconizează a fi primiţi la finele anului, odată ce vor fi evaluate costurile pentru încălzire ale fiecărei locuinţe. Se estimează că de aceste ajutoare vor beneficia circa 2,2 milioane de persoane, transmite Agerpres. 

 

Citeşte şi: ENEL: Cum intrăm în posesia facturii și cum o plătim

 

Ioana Krekan, manager Activare şi Facturare Enel, a explicat la DCBusiness cum primim factura după ce am dat indexul dar și metodele de plată care sunt puse la dispoziția clienților.

Reprezentanta ENEL spune că există două modalități de transmitere a facturii către clienții finali și anume electronic sau prin poștă.

Ioana Krekan, manager Activare şi Facturare Enel, a explicat la DCBusiness cum primim factura după ce am dat indexul.

Reprezentanta ENEL spune că există două modalități de transmitere a facturii către clienții finali și anume electronic sau prin poștă.

Managerul a mai explicat că pe lângă clasica metodă poșta română, factua se mai poate obține și digital: ”[...] până la urmă trăim în perioada digitalizării și cu toții ne dorim să avem o factură în format electronic și avem mai multe modalități prin care clientul poate opta. Cea mai simplă este aplicația MyEnel. În aceasta avem acces la foarte foarte multe informații printre care și factura. O vedem când se emite. O putem achita de acolo. Sunt mult mai multe variante. Pe de altă parte există și un site pe care noi îl avem dedicat facturii în care clientul poate introduce datele și poate să și obțină factura în format electronic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Angajatorii europeni oferă sute de joburi românilor

Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel