Vânzările pe piaţa externă, în cea mai mare parte adresate pieţelor din Uniunea Europeană, au reprezentat în semestrul I 2021 aproximativ 78% din totalul vânzărilor de produse, raportează Agerpres, citând un comunicat al companiei.
Ponderea cea mai mare din totalul vânzărilor interne şi externe o au principalele produse ale companiei respectiv poliolii-polieterii şi soda caustică. Poliolii sunt o clasă de substanţe chimice organice din care se fabrică poliuretanul, un produs chimic care se întâlneşte peste tot, de la mobilier, maşini, izolaţie termică sustenabilă pentru clădiri până la turbine eoliene sau sateliţi.
Potrivit reprezentanţilor companiei, sustenabilitatea în operarea integrată a fluxurilor de producţie din cele două platforme Oneşti şi Râmnicu Vâlcea a permis fabricarea de volume record la principalele produse ale companiei, iar continuitatea derulării fluxurilor logistice a asigurat stabilitatea lanţurilor de aprovizionare şi de vânzare, care au permis procesarea unor volume totale de 637.000 tone, în creştere cu 28% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Totodată, implementarea strategiei de vânzări a companiei a permis recuperarea efectelor negative provocate de pandemia Covid-19 şi a generat o creştere a volumelor de vânzare cu peste 21% faţă de prima jumătate a anului 2020.
În perioada menţionată, au continuat investiţiile în eficienţa energetică, care au generat o reducere continuă a amprentei de carbon a companiei. Astfel, indicatorii specifici de emisii de CO2/t producţie fizică sau pe MWh energie consumată au scăzut cu aproximativ 4%, respectiv 35 % faţă de anul 2020.
Citește și: Administratorii speciali de la Fabrica de Arme CUGIR şi Uzina Moreni, eliberați din funcție
Astfel, în primele 6 luni din acest an, Chimcomplex a înregistrat un EBITDA (profit înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare) de 407 milioane lei (83 milioane euro şi 36% din cifra de afaceri). Acest lucru a permis consolidarea poziţiei financiare a companiei şi rambursarea a 52 de milioane de euro din creditele contractate în decembrie 2018 pentru achiziţionarea activelor Oltchim.
"Chimcomplex a obţinut rezultate foarte bune în prima jumătate a anului 2021. Toţi indicatorii noştri operaţionali şi financiari au înregistrat o creştere remarcabilă. Aceste rezultate au fost posibile datorită capacităţii noastre de inovare şi muncii depuse pentru a reveni cu putere pe piaţă", a declarat Tivadar Runtag, CEO Chimcomplex.
Chimcomplex este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi Oxo-Alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice, cu 2 platforme industriale, la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea. În anul 2020, Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...