De data aceasta, este vorba despre prototipul unei arme antisatelit testat de China. Un dispozitiv deosebit, pentru că, deși distruge echipamentele de satelit, nu îl nimicește fizic.
Tehnologiile anti-sateliți sunt împărțite în mai multe categorii și subcategorii, în funcție de destinație: unele sunt concepute pentru a distruge propriile instalații învechite sau deteriorate în mod iremediabil, altele au menirea de a face praf dispozitive ce apar potențialilor inamici.
Poate fi vorba atât de sisteme de la sol capabile să blocheze dispozitivele de navigație, comunicații și supraveghere optică ale sateliților, precum și platforme orbitale pentru capturarea acestora.
China are cel mai recent astfel dispozitiv, cu multiple utilizări, inclusiv una nevăzută și neștiută. Dispozitivul poate fi folosit pentru lucrări de reparații și restaurare în spațiu sau pentru colectarea de deșeuri spațiale. Același sistem poate, dacă se dorește, să distrugă un anumit satelit.
Citește și Noua armă a SUA. Nici măcar China nu are șanse să scape
Experți au aflat că noua armă anti-satelit a fost testată în China: ea a fost plasată în duza motorului satelitului și fixată acolo. Arată ca o mină de 3,5 kg cu explozibil înăuntru. Iar mina poate fi așezată în interiorul satelitului cu acel dispozitiv de reperat sateliți.
O astfel de mină poate rămâne în interiorul satelitului oricât este necesar, ba chiar să-l părăsească, la comandă, fără a lăsa vreo urmă, fără a provoca daune aparatului orbital. La momentul dorit mina poate fi activată: va exploda în interiorul dispozitivului, dar exteriorul va rămâne intact. Ca și cum totul este în regulă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...