China a inaugurat cel mai mare magazin duty free din lume VIDEO

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Ocupă un teritoriu cât patru terenuri de fotbal
Ocupă un teritoriu cât patru terenuri de fotbal
În urmă cu câteva zile, în China a fost inaugurată cea mai mare fermă de porci din lume, un fel de ”hotel” dispus pe 26 de etaje, unde animalele au libertate de mișcare putând folosi chiar și lifturi. Iată ca acum, s-a deschis cel mai mare duty-free din lume. 

Insula Hainan, în sudul Chinei, găzduiește de la sfârșitul săptămânii trecute un centru comercial duty-free, cu o suprafață echivalentă cu 40 de terenuri de fotbal, potrivit agenției China Nouă. Mai mult de 800 de mărci sunt prezente acolo, numai parfumeriile ocupând, ele singure, o suprafață de 30.000 de metri pătrați.

China deține un nou record de la sfârșitul săptămânii trecute. Cel mai mare magazin duty free din lume. Sau, mai exact, cel mai mare centru comercial duty-free din lume.

A fost construit în Haikou, capitala provinciei Hainan, o insulă situată în sudul țării, cunoscută pentru climatul său tropical, motiv pentru care este adesea numită "Hawaii-ul chinezesc". De asemenea, este considerat un paradis balnear pentru chinezii bogați, dar și pentru rușii și turiștii bogați din țările vecine.

280.000 metri pătrați

Pentru acest centru comercial, deschis la 28 octombrie, proprietarul său, China Duty Free Group (o filială a China Tourism Group), nu s-a zgârcit la mijloace. Pe lângă arhitectura modernă și hotărâtă, nu mai puțin de 800 de mărci se găsesc acum în acest centru de 280 000 m² situat într-o zonă de dezvoltare economică și comercială care se întinde pe o suprafață totală de 926 000 m².

Acest nou centru, care are nu mai puțin de 3 milioane de produse, ocupă un teritoriu "echivalent cu 40 de terenuri de fotbal", potrivit agenției China Nouă. Vizibil impresionat, jurnalistul său subliniază că numai magazinele de parfumuri ocupă o suprafață de 30.000 m². Și că magazinele de lux "vârf de gamă" acoperă cel puțin 4.000 m².

De asemenea, sunt prezente aproximativ cincizeci de mărci de ceasuri. La fel ca și mai multe mărci de alcool. Conducerea centrului susține că, în viitor, va găzdui o experiență imersivă cu whisky. Și, ca o chestiune de mândrie națională, va exista un concept store în jurul Moutai (sau Maotai), un brandy tradițional ale cărui prețuri variază de la câteva sute la câteva mii de euro. Iar pentru mulți chinezi, reprezintă un semn de succes economic.

Produse neimpozabile în valoare de 13.000 de euro pe an

Toate aceste magazine au atras "un număr mare de consumatori" încă din prima zi, explică China Nouă, fără a da detalii. Dar fotografiile publicate pe rețelele de socializare chinezești confirmă concluzia agenției de presă. De fapt, toate aceste mărci, precum și autoritățile locale, speră să beneficieze de întoarcerea turiștilor în această regiune, care este deservită de un aeroport internațional și de un terminal portuar pentru croaziere și unde cumpărăturile beneficiază de un regim fiscal deosebit de atractiv: pentru nerezidenți, toate achizițiile sunt în prezent scutite de impozit până la o limită echivalentă cu 13 000 de euro pe persoană și pe an.

În ciuda acestei atracții, insula a fost lovită de politica "zero-covid" impusă de Beijing, chiar și magazinele scutite de taxe au avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 8 miliarde de euro. Prin urmare, autoritățile locale fac tot posibilul pentru a revigora sectorul și, de exemplu, au distribuit în urmă cu câteva săptămâni mii de tichete cadou în valoare totală de 7,3 milioane de dolari. Valabile până la 31 decembrie, acestea pot fi folosite numai în magazinele duty-free

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Christel SCHALDEMOSE
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
ANAF / Foto: DCBusiness
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik
Oficiul Național al Registrului Comențului
Wall Street / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Freepik
Unul dintre sediile companiei Novo Nordisk / FOTO: Site-ul oficial al companiei
Donal Trump
Foto: Oana Pavelescu
Germania / Photo by Claudio Mota
Bursa. Foto: pexels.com
Sediu al băncii Raiffeisen din Sankt Petersburg
Instabilitatea politică este periculoasă pentru economie
Criptomonede. Foto: Pexels.com
Sondă / FOTO: Freepik

Producţia de ţiţei a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...

CEC Bank
Adrian Câciu, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene / FOTO: gov.ro
Donald Trump și lideri ai lumii / Ilustrație DCBusiness / Foto: Casa Albă și G10
Analizând tot felul de date / FOTO: Freepik
Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin / Foto: Kremlin.ru
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...

Kremlinul moscovit / FOTO: Freepik
Haier
Bursă / Foto: Freepik
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
La aproape șanse ani de la deschiderea procedurii de insolvență

pixel