China a ”rătăcit” 12 milioane de copii. Acum reface calculele
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Confuzii în numărătoarea populației
Confuzii în numărătoarea populației
China s-a pierdut în statistici și numărători și a reușit să ”piardă” aproape 12 milioane de copii.

China a subestimat numărul de copii născuți între 2000 și 2010 cu cel puțin 11,6 milioane - echivalentul populației actuale a Belgiei - în parte din cauza politicii sale stricte privind un singur copil, scrie Bloomberg.

Cel mai recent anuar statistic publicat de guvernul de la Beijing estimează numărul de copii născuți în această perioadă la 172,5 milioane, cu mult peste cele 160,9 milioane de copii din această grupă de vârstă înregistrate la recensământul din 2010.

Diferența ar putea fi rezultatul faptului că unii părinți nu au înregistrat nașterile pentru a evita pedepsele în cazul în care ar fi încălcat politica copilului unic.

China a început să permită tuturor cuplurilor să aibă un al doilea copil abia în 2016, ceea ce înseamnă că unii părinți nu ar fi raportat oficial un nou-născut dacă ar fi depășit cota. Înregistrarea copiilor fiind necesară la împlinirea vârstei de șase ani când ar fi trebuit să se înscrie la școală, potrivit demografului independent He Yafu.

Imaginea lui Xi Jinping, șifonată de un scandal sexual. Câți bani ar putea pierde China

India și China au 14 milioane de motive pe zi pentru a nu renunța la cărbune

China luptă cu cel mai mare focar provocat de varianta Delta

Aproximativ 57% dintre copiii înregistrați ulterior au fost fete, ceea ce indică faptul că discrepanța ar putea fi parțial legată de faptul că părinții nu au raportat fetele pentru a putea continua să încerce să obțină un băiat. 

În plus, recensământul din 2010 a fost efectuat la 1 noiembrie 2010, deci ar fi ratat nașteri în ultimele două luni ale anului. De asemenea, recensămintele nu includ, de obicei, persoanele care au murit sau au emigrat în anii care au trecut.

Revizuirile arată cât de greu este să numeri cu exactitate persoane din cea mai populată țară din lume. Rata natalității pentru anii 2011-2017 a fost, de asemenea, revizuită în sus în cel mai recent anuar statistic, ceea ce sugerează că problema subdimensionării numărului de copii a continuat probabil și după 2010.

Cu toate acestea, având în vedere că în prezent China a renunțat efectiv la limitele privind dimensiunea familiei, ar putea exista mai puține discrepanțe în viitor. În timp ce plafonul pentru majoritatea familiilor este stabilit în prezent la trei copii, nu există sancțiuni pentru depășirea acestuia. 

Cu toate acestea, se așteaptă ca numărul nașterilor să continue să scadă în China, iar populația totală ar putea începe să se reducă încă din acest an. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

INS. Scădere majoră a industriei extractive

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,4% în...

Chirițoiu: Trebuie blocate investițiile companiilor nocive

România are un cadru legal de verificare a...

TikTok introduce noi funcții

TikTok anunţă că actualizează Regulile Comunității și introduce noi funcții...

Atacul Iranului: Reacția pieței petrolului este „surprinzătoare”

Reacția pieței petrolului la recentul atac al Iranului...

Benzina mai scumpă decât ieri. Cât costă litrul de motorină

Putem vorbi despre o ușoară reașezare a prețurilor, care...

Site-urile neautorizate în România vor fi blocate

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) are în...

Criza energetică „a rămas în urma noastră”

Este ceea ce afirmă plin de convingere Nicolas Mougeot,...


pixel