China a testat o ARMĂ ORIBILĂ. Nu ucide, dar face RĂU
20 ian, 20:49, de  Simona Haiduc
Pentru a determina trupele indiene să se retragă în timpul recentei confruntări armatei din Himalaia, la granița dintre cele două țări, militarii chinezi au folosit o ”armă cu microunde”, a anunțat profesorul universitar Jing Zanzhong, citat de publicația The Times.
Dacă este adevărat, e cumplit
Dacă este adevărat, e cumplit

Potrivit profesorului, armata Chinei a reușit să recupereze importante înălțimi strategice din regiunea Ladakh. Inițial, ele au fost cucerite de soldați originari din Tibet, care se simt perfect în condiții de muncă. În schimb, militarii chinezi, obișnuiți cu vremea destul de blândă de la șes, au avut probleme la o altitudine de 5600 de metri. 

Cu toate acestea, conducerea militară a Chinei, a continuat profesorul, i-a mustrat pe soldați pentru că au cedat respectivele teritorii, cerând să fie recuperate, dar nu oricum, ci ”fără a folosi arme de foc”, pentru a nu încălca condițiile înțelegerilor bilaterale. 

Și ce s-au gândit militarii chinezi? Să folosească ”arma cu microunde”! Ceea ce au și făcut, transformând zona respectivă ”într-un adevărat cuptor cu microunde”. ”Un sfert de oră mai târziu, toți care se aflau pe acele înălțimi au început să se simtă rău, foarte rău, cu senzații puternice de greață și vărsături. Și au fugit de acolo. Așa am acaparat teritoriu”, a insistat profesorul chinez, subliniind că nu a fost tras nici un foc. 

Citește și Șalupa fără pilot. O nouă găselniță pentru armata Chinei FOTO

În același timp, profesorul a refuzat să intre în detalii privind acea armă oribilă. Dar, subliniază The Times, dacă spusele universitarului chinez corespund realității, ar fi pentru prima dată când se folosește o asemenea armă. În context, publicația amintea de misteriosul caz al diplomaților SUA acreditați în Cuba, despre care medicii americani ar fi fost atacați cu o armă acustică. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

LOTO. REPORT SUBSTANȚIAL pentru duminică. Care sunt sumele

Duminica, 28 februarie, vor avea loc noi trageri Loto...

COVID-19. Medicamentul care salvează vieți

Studiile recente demonstrează că un medicament care se...

Oficiali ruși au părăsit Coreea de Nord cu drezina

Coreea de Nord și-a sigilat granițele cu China și Rusia...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro