Avertismente ignorate: ce arată documentele confidențiale despre bugetul României
România se apropie periculos de...
Un reprezentant al minsterului a declarat vineri că exercițiile militare vor avea loc așa cum era deja programat în ciuda epidemiei de Covid-19.
Lansare la apă a portavionului Shandong a avut loc anul trecut în prezenta președintelul Xi Jinping care a declarat la acel moment că este importantă creșterea puterii navale regionale mai ales în contextul tensiunilor comerciale cu SUA, notează Bloombeg.
Shandong este cel de-al doile portavion chinez cafre a intrat în serviciu după Liaoning, navă care a fost achiziționată din Ucraina și care avea inițial destinația de navă de antrenament dar care a fost modernizată și refăcută complet.
Citește: Imagini năucitoare. O navă distruge o dronă cu un tun laser VIDEO
Ambele portavioane au la bază un proiect sovietic, cu punte de decolare în stilul trambulinei de schi față de punțile convenționale ale portavioanelor americane care sunt mult mai mari.
Shandong este așlimetat cu combustibil fosil convențional față de portavioanele și submarinele nucleare ale SUA.
China încearcă să depășească Statele Unite ca fiind puterea navală dominantă din Asia și se mândrește deja cu cea mai mare flotă din regiune.
Beijingul spune că portavioanele sunt necesare pentru a-și proteja linia de coastă și rutele comerciale, dar, de asemenea, sunt văzute ca susținând afirmațiile sale degate de Taiwan și Marea Chinei de Sud.
Armata chineză care este extrem de secretoasă a fost solicitată pentru a ajuta în epidemia care a pornit din Wuhan la începutul acestui an, dar nu a fost publicată nicio informație despre cazurile din rândul personalului militar sau despre vreo schimbare a statutului de pregătire a forțelor armate.
În schimb, Marina SUA a cunoscut o controversă publică cu privire la răspândirea coronavirusului la bordul USS Theodore Roosevelt și la concediere căpitanului navei.
Roosevelt opera în Pacificul de Vest când primii membri ai echipajului s-au îmbolnăvit la sfârșitul lunii martie. Aproximativ 1.100 de membri ai echipajului au foat testati în cele din urmă pozitiv pentru cornonavirus din care unul a și decedat. Nava a fost trasă la mal în Guam unde va staționa timp de aproape două luni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România se apropie periculos de...
Bursa închide pe minus vineri,...
Sistemul RO e-Transport a...
Andrei Badalov, în vârstă de 62...
IMM România nu este de acord cu...
Fondul Proprietatea a emis...
Românii pot investi din nou în...
Ministerul Finanțelor anunță...
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Nutella s-ar putea scumpi...
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...