Ministerul Energiei: România riscă să nu mai poată prelua energia de la prosumatori
Numărul prosumatorilor a...
Autoritățile chineze intensifică reglementările privind vehiculele electrice, anunțând luni noi standarde tehnice de siguranță pentru bateriile mașinilor electrice și hibride plug-in, într-un efort de a reduce riscurile de incendiu și explozie într-un sector aflat în plină expansiune.
Noile norme, emise de Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației, vizează bateriile folosite în vehiculele electrice (EV) și hibridele plug-in, care reprezintă peste jumătate din vânzările lunare de autoturisme în China.
Noile reguli impun teste obligatorii mai stricte, menite să asigure că bateriile nu vor lua foc și nu vor exploda într-un anumit interval de timp, chiar și în condiții extreme. Aceste măsuri sunt menite să combată "evadarea termică" – principalul factor care declanșează incendiile bateriilor.
Standardele actualizate includ și teste suplimentare privind rezistența la impacturi și toleranța la încărcare rapidă. Regulile vor intra în vigoare în iulie 2026 și înlocuiesc normele din 2020, care impuneau un sistem de avertizare cu cel puțin cinci minute înainte ca un vehicul să fie în pericol de incendiu.
Deși aprobate în martie, noile cerințe au fost publicate abia acum.
Vânzările de vehicule electrice și hibride plug-in – denumite în mod colectiv „vehicule cu energie nouă (NEV)” – au depășit vânzările de mașini pe benzină în mai multe luni consecutive de anul trecut, depășind semnificativ obiectivele stabilite de Beijing.
Inițial, guvernul chinez își propunea ca NEV-urile să reprezinte 20% din totalul vânzărilor până în 2025. Acest prag a fost revizuit în 2020 la peste 50% până în 2035, susținut de politici publice și subvenții active de mai bine de un deceniu.
În ciuda raportărilor frecvente pe rețelele sociale despre incendii ale mașinilor electrice – deseori neverificate – un raport CCTV din iunie 2024 a indicat că riscul de incendiu este mai scăzut la vehiculele electrice comparativ cu cele pe benzină.
Totuși, un accident mortal petrecut în martie, în care o mașină electrică produsă de Xiaomi a luat foc după ce a lovit un stâlp cu o viteză de 97 km/h, a reaprins dezbaterea privind siguranța EV-urilor și limitele sistemelor de asistență avansată la condus, transmite Reuters.
În urma acestui incident, presa de stat chineză a îndemnat producătorii auto să nu exagereze performanțele sistemelor de conducere autonomă, cerând mai multă responsabilitate în promovarea funcțiilor smart ale vehiculelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Numărul prosumatorilor a...
Guvernul prelungește cu cinci...
Salariul mediu net a crescut la...
Guvernul urmează să adopte o...
Profesorul Mircea Coșea a...
ANAF avertizează populația în...
Programul Start-Up Nation...
Bula de optimism de la...
Marți, Bursa de Valori...
Evoluţie mixtă a leului în...
La nord de Osaka, ascuns în colinele împădurite ale...
Experții băncii HSBC au revizuit în scădere prognozele...
În perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2025, comparativ...
Fondul Monetar Internaţional...
UE analizează opţiunile legale...
Producția industrială din...
84.000 de carduri educaționale...
Pe fondul temerilor privind tarifele și impactul asupra...
Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru...
Ministerul Energiei lansează al...
Așa ceva nu s-a mai înregistrat...
Veşti bune pentru bugetarii care aşteaptă să afle cum...