China introduce reguli noi pentru oamenii de afaceri
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
China vrea să atragă mai mult capital străin
China vrea să atragă mai mult capital străin
O lege gândită să garanteze un tratament echitabil investitorilor străini în China și percepută ca un răspuns la presiunile comerciale ale Statelor Unite, a fost definitiv adoptată de Parlamentul de la Beijing. Textul a fost criticat de camerele de comerț europene și americane, pentru că nu au avut timp să formuleze sugestiile lor. 

Potrivit unei ultime variante a documentului prezentată de presă, dar neconfirmată oficial, legea dispune ca investitorii locali și străini să beneficieze de ”același tratament” pe piața chineză, caracterizată printr-o ”concurență loială”. Este solicitarea dintotdeauna formulată de numeroase întreprinderi străine, care denunță un tratament inechitabil.

Proiectul de lege a fost depus la sfârșitul anului 2018 la exigențele Washingtonului, care, în cadrul războiului comercial angajat împotriva Beijingului, reclamă reforme structurale în China, acuzată de nenumărate ori că fură tehnologie de la companiile americane. Textul adoptat de legislativul de la Bejing ”interzice recurgerea la mijloace administrative pentru a obliga firmele străine să transfere tehnologii” partenerilor chinezi.

Moment crucial

”Condițiile cooperărilor tehnologice trebuie negociate în mod corect și echitabil”, subliniază textul, într-un moment în care SUA așteaptă măsuri concrete din partea Beijingului de luptă împotriva furtului de proprietate intelectuală. Legea ar urma să fie aplicată de tribunalele chineze, acuzate de investitorii străini că favorizează întreprinderile locale.

Citește și China se prăbușește! Rezultatele economice sunt dezastruoase

Pe fondul încetinirii ritmului economiei sale, China vrea să facă din această lege un argument pentru a atrage mai mult capital străin. De la începutul anului, Beijing a publicat o serie de rezultate îngrijorătoare, inclusiv o cădere de peste 20% a exporturilor în luna februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel