China și UE extind discuțiile privind reducerea tarifelor de import pentru mașinile electrice

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Uzină auto / sursa foto: Freepik.com / Phonlamaistudio
Uzină auto / sursa foto: Freepik.com / Phonlamaistudio
Comisia Europeană și China au convenit să își intensifice eforturile pentru a evita tarifele de import ale UE pentru vehiculele electrice fabricate în China.

UE ar putea reexamina un acord privind prețul minim pe care inițial l-a respins, a declarat joi Comisia.

Șeful comerțului din UE, Valdis Dombrovskis, și ministrul chinez al comerțului, Wang Wentao, au discutat joi despre taxa de import a UE pentru vehiculele de import.

În acest timp țările membre UE se pregătesc să voteze taxele suplimentare de până la 35,3% pentru unii producători auto din China.

Cei doi au purtat o discuție „sinceră și constructivă” cu privire la taxarea vehiculelor electrice, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei, Dombrovskis subliniind că ancheta asupra subvențiilor guvernamentale pentru companiile auto chineze se bazează pe fapte și a fost concepută pentru a permite concurența liberă și condiții de concurență echitabile.

„Ambele părți și-au reafirmat voința politică de a continua și de a intensifica eforturile în vederea găsirii unei soluții reciproce, care ar trebui să fie eficientă în abordarea problemei, aplicabilă, monitorizabilă și compatibilă cu Organizația Mondială a Comerțului (OMC)”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Acesta a adăugat că cele două părți au convenit să reexamineze angajamentele care implică un preț minim din partea exportatorilor și, adesea, un plafon al volumelor de import. Executivul UE a declarat anterior că termenul limită pentru ofertele de preț pentru vehiculele electrice chineze a expirat.

Dombrovskis a declarat că UE își va continua ancheta.

Vicepreședintele Comisiei Europene și-a exprimat, de asemenea, „îngrijorarea profundă” cu privire la investigațiile comerciale ale Chinei împotriva importurilor UE de brandy, carne de porc și produse lactate, care ar putea duce la impunerea de taxe chineze, afirmând că acestea sunt nejustificate și bazate pe „afirmații discutabile”.

 

Volkswagen, grav afectată de concurența acerbă

Guvernul german analizează modalități de a sprijini Volkswagen, a declarat joi ministrul german al economiei și vicecancelarul Robert Habeck, întrebat despre amenințarea cu reducerea locurilor de muncă la cel mai mare producător auto din țară.

Volkswagen a declarat luna aceasta că trebuie să reducă semnificativ costurile fabricilor VW din Germania, motivând costurile ridicate, productivitatea scăzută și concurența acerbă.

„VW este foarte importantă pentru Germania”, a declarat Habeck reporterilor. Ministrul va vizita vineri o fabrică VW din orașul Emden.

Habeck a refuzat să comenteze un raport din publicația lunară germană „Manager Magazin”, care a afirmat că unele persoane din cadrul companiei consideră că forța de muncă germană a grupului ar trebui să concedieze 30.000 de angajați pe termen mediu, adică aproximativ 10% din totalul forței de muncă germane a Grupului Volkswagen.

Această cifră, care a fost citată frecvent în trecut cu privire la potențialele reduceri de personal la Volkswagen în Germania, „nu are nicio bază și este pur și simplu absurdă”, a declarat un purtător de cuvânt al comitetului de întreprindere al constructorului auto german.

Conducerea și sindicatele urmează să înceapă săptămâna viitoare negocierile privind înlocuirea acordurilor salariale de lungă durată pe care Volkswagen le-a anulat la începutul acestei luni, împreună cu amenințările de a închide uzine în Germania pentru prima dată în istorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Sebastian Burduja / FOTO: Gov.ro
Bani / Foto: Freepik

Curs BNR. Leul câștigă teren, aurul devine tot mai scump

Banca Națională a României a anunțat cursul monedei...

Prăbușire de proporții / FOTO: Freepik
Goană după aur / FOTO: Freepik

HSBC prezintă trei scenarii favorabile pentru aur

Analiștii HSBC identifică mai multe scenarii în care...

Trilaterală / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja
Dolari / sursa foto: Freepik.com
Ministrul Muncii

Simona Bucura-Oprescu, anunț despre pensii, la DC NEWS

Ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității...

Sisteme Patriot / FOTO: Wikipedia

Polonia cumpără rachete Patriot pentru o sumă uriașă

Polonia se pregătește să încheie un acord cu Statele...

Carne / FOTO: Freepik
Adrian Negrescu
Incendiu la un dealer Tesla din Roma
Cosmin Marinescu
Taxe / Foto: Freepik

Guvernul taie din ”Taxa pe stâlp”. Cine va plăti mai puțin

Guvernul reduce impozitul pe construcții la 0,5% pentru...

Pădure
Rafinărie / Foto: Freepik
Bursa de la Tokio / Foto: Héctor Romero / Flickr
Foto: Freepik.com
Roșiile românești nu apar timpuriu
Foto: Freepik.com
Fosta mină de grafit de la Baia de Fier, județul Gorj
Foto: Freepik.com

Preţul aurului a ajuns, luni, la un nou maxim istoric

Cotaţia aurului a atins un nivel record.

Donald Trump / Foto: Casa Albă
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Tehnologia bateriilor se pregătește de un salt major,...

China, UE / sursa foto: Freepik.com
Bursă / Foto: Freepik
Banca Națională a României

pixel