Premierul chinez, Li Qiang, a declarat în cadrul ceremoniei de deschidere a evenimentului anual, China International Import Expo, că țara s-a angajat să își deschidă economia și că importurile de bunuri și servicii vor ajunge la un nivel cumulat de 17.000 de miliarde de dolari în următorii cinci ani, informează Reuters.
"Indiferent de modul în care se schimbă lumea, ritmul de deschidere al Chinei nu va stagna niciodată, iar determinarea de a împărtăși oportunitățile de dezvoltare cu lumea nu se va schimba niciodată", a spus Li Qiang.
China va promova dezvoltarea comerțului cu bunuri și servicii, va proteja un mediu de afaceri internațional și va relaxa accesul pe piață, inclusiv prin ridicarea restricțiilor privind investițiile străine în industria prelucrătoare, a spus el.
Evenimentul comercial a fost lansat de președintele Xi Jinping în 2018 pentru a promova acordurile de comerț liber ale Chinei și pentru a contracara criticile privind excedentul său comercial cu multe țări. Cu toate acestea, participarea din ultimii trei ani a fost redusă din cauza pandemiei COVID-19.
Evenimentul din acest an a atras vineri critici din partea Camerei Europene de Comerț din China, care l-a catalogat drept o "vitrină politică" și a îndemnat autoritățile să adopte măsuri mai tangibile pentru a restabili încrederea în această țară în rândul întreprinderilor europene.
Importurile Chinei s-au prăbușit în acest an, pe fondul încetinirii economiei, deși datele publicate luna trecută au indicat că tendința de scădere ar putea începe să se atenueze.
Premierul a mai spus că din cele aproximativ 3.400 de companii participante în acest an la International Import Expo, peste 200 au fost prezente din nou în ultimii șase ani.
Țări precum Australia și Statele Unite au trimis delegații importante la acest eveniment, care se desfășoară în perioada 5-10 noiembrie. Printre participanți se numără Micron Technology, Nestle, Burberry și L'Oreal, potrivit presei de stat.
Duminică, premierul australian Anthony Albanese a declarat la ceremonia de deschidere că dialogul și cooperarea sunt "în interesul tuturor".
Anul trecut, în cadrul târgului au fost semnate contracte pentru afaceri intenționate în valoare de 73,52 miliarde de dolari, în creștere cu 3,9% față de anul precedent.
China își va "promova în mod activ" cererea de aderare la Acordul Cuprinzător şi Progresiv pentru Parteneriatul Trans-Pacific (CPTPP), a mai spus Li în discursul său de duminică.
Taiwan, Ucraina, Costa Rica, Uruguay și Ecuador au depus, de asemenea, cereri de aderare.
CPTPP este un pact comercial convenit în 2018 între 11 țări, printre care Australia, Brunei, Canada, Chile, Japonia, Malaezia, Mexic, Noua Zeelandă, Peru, Singapore și Vietnam.
La începutul acestui an, Marea Britanie a devenit cel de-al 12-lea membru al pactului. Cererea Chinei este următoarea în ordinea în care va fi examinată de cei 12 membri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...