În ceea ce privește garsonierele, bugetul mediu necesar se situează între 220 euro și 303 euro, iar pentru apartamentele cu trei camere, prețurile se ridică între 400 euro și 650 euro. Clujul este considerat cel mai scump oraș în ceea ce privește locuințele mici, cum ar fi garsonierele și apartamentele cu două camere, iar Bucureștiul se remarcă prin valoarea chiriilor pentru apartamentele mari.
Conform datelor prezentate de directorul de marketing al Imobiliare.ro, Daniel Crainic, clujenii plătesc cu 35% mai mult decât timișorenii pentru închirierea unui apartament cu două camere. Există diferențe semnificative între orașe, chiar și în cazul celor comparabile din punct de vedere al venitului mediu sau al numărului de locuitori. Atractivitatea Clujului, precum și numărul mare de studenți și interesul investitorilor în imobilele destinate închirierii pentru cei cu venituri ridicate, contribuie la menținerea unor chiri medii mai mari în Cluj-Napoca decât în București.
În București, proprietarii își propun să obțină în medie 300 euro pe lună pentru o garsonieră, 470 euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 650 euro pe lună pentru un apartament cu trei camere. Conform datelor analizate de Imobiliare.ro, cea mai mare creștere anuală a prețurilor înregistrate a fost în cazul apartamentelor cu două camere (+11,8%).
În Brașov, chiriile medii se situează la 280 euro pe lună pentru o garsonieră, 400 euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 550 euro pe lună pentru un apartament cu trei camere. Prețurile apartamentelor cu trei camere din Brașov au înregistrat o creștere anuală semnificativă de 16,4%.
În Cluj-Napoca, prețurile solicitate pentru închirierea apartamentelor au rămas la 300 euro pe lună pentru o garsonieră, 475 euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 600 euro pe lună pentru un apartament cu trei camere. Cea mai semnificativă creștere anuală a prețurilor înregistrate în Cluj-Napoca a fost la apartamentele cu trei camere, cu o creștere de 15,3%.
În Constanța, chiriile pentru garsoniere se situează în jurul sumei de 270 euro pe lună, în timp ce apartamentele cu două camere se închiriază în medie cu 400 euro pe lună, iar cele cu trei camere cu 550 euro pe lună. Prețurile apartamentelor cu trei camere din Constanța au înregistrat o creștere semnificativă anuală de 23,7%.
În Iași, proprietarii solicită în medie 280 euro pe lună pentru o garsonieră, 380 euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 450 euro pe lună pentru un apartament cu trei camere. În acest centru regional, prețurile apartamentelor cu trei camere au înregistrat o creștere semnificativă anuală de 15,5%.
În Timișoara, bugetul mediu necesar pentru închirierea unei locuințe este de aproximativ 220 euro pe lună pentru o garsonieră, 350 euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 400 euro pe lună pentru un apartament cu trei camere. Cea mai semnificativă creștere anuală a prețului s-a înregistrat în cazul apartamentelor cu trei camere, care au înregistrat o creștere de 9,3%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
BNR a publicat cursul valutar...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...