"Există în continuare mult prea puţine femei în posturi de conducere la nivel mondial, în special în domeniile economic şi financiar, inclusiv la băncile centrale", a declarat Christine Lagarde, prima femeie numită la conducerea BCE, într-un interviu pentru revista franceză Challenges. "Din cei 25 de membri ai consiliului guvernatorilor BCE, Isabel Schnabel şi cu mine suntem singurele femei...Aceasta nu este normal", a adăugat Lagarde.
BNR: Ministerul Finanţelor Publice a atras 60 de milioane de lei de la BĂNCI
Preşedintele BCE a apreciat că criza coronavirusului a făcut situaţia femeilor mai dificilă. "Femeile ocupă aproape 70% din locurile de muncă în sistemul de sănătate, în consecinţă sunt mult mai expuse riscului pe plan sanitar. Odată cu izolarea, femeile sunt pe toate fronturile, obligate să muncească şi în acelaşi timp să aibă grijă de copii, fără a mai vorbi de violenţa domestică. La fel ca în toate crizele economice, femeile sunt mai expuse riscului de a-şi pierde locul de muncă sau să le fie diminuat salariul", a apreciat Christine Lagarde.
De la numirea sa în fruntea BCE, la finele anului trecut, Christine Lagarde, 64 de ani, a vorbit în repetate rânduri despre inegalitatea dintre femei şi bărbaţi.
În luna iulie a acestui an, Christine Lagarde a declarat că femeile lider au gestionat mai bine criza Covid-19 decât omologii lor bărbaţi."Am învăţat că femeile au tendinţa de a face o treabă mai bună", a apreciat Christine Lagarde într-un interviu online acordat The Washington Post. Preşedintele BCE a dat-o drept exemplu pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a cărei ţară a fost una dintre cele mai puţin afectate din Europa de noul coronavirus şi unde criza sanitară a fost gestionată în mod eficient. De asemenea, Lagarde a apreciat şi modul cum liderii din Taiwan (cu preşedinta sa Tsai Ing-wen), Noua Zeelandă (cu premierul Jacinda Ardern) şi Belgia (unde premier este Sophie Wilmes) "au comunicat" în perioada crizei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Fondatorul BitPanda spune că...
Prosumatorii au crescut...
Evoluție care trezește temeri...
Majoritatea monedelor asiatice s-au depreciat luni, iar...
Peste 50 de țări au contactat...
O emisiune numismatică dedicată...
Grupaj de știri.
În ciuda vremii severe care...
Va fi cel mai mare aeroport din lume.
Statul plătește în avans toate ajutoarele sociale din...
ONRC a comparat datele cu prima...
Explicații oferite de...
Meta Platforms a anunțat lansarea celei mai recente...
Revenirea la tarife vamale – un...
Capitalizarea Bursei de Valori...
Care este adevărata corelație între cele două metale...
Musk și-a exprimat public...
Guvernul de la Paris analizează...
Grupaj de știri.
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Noile tarife vamale de 10%...
Mai corect spus, președintele...
Deși înăsprirea sancțiunilor...
Vremea nefavorabilă va afecta aproape toate zonele țării.
Bulgaria se pregătește să...
Consolidarea fiscală și...
Piețele bursiere globale au...