Cel puţin 33 de persoane au murit după sosirea ciclonului Fani în statul Orissa în cursul zilei de vineri. Aproximativ 1 milion de persoane au scăpat nevătămate după ce au fost transferate în centre special amenajate.
Bilanţul deceselor ar fi putut fi mult mai mare dacă autorităţile nu ar fi ordonat evacuări masive ale populaţiei din zonele afectate cu câteva zile înainte ca acest ciclon să se abată asupra subcontinentului asiatic.
Oraşul Puri, construit pe malul oceanului şi care s-a aflat pe direcţia de deplasare a ciclonului Fani, a suferit pagube materiale considerabile din cauza vânturilor de 200 de kilometri pe oră, care au distrus acoperişuri, au rupt cabluri electrice şi de telecomunicaţii şi au smuls din rădăcină mai mulţi copaci în cursul zilei de vineri.
"Ciclonul a ucis 21 de oameni în Puri şi aproximativ 300 de persoane au fost accidentate", a declarat Brajabandhu Dash, medic în acest oraş. Alte 12 decese au fost raportate în celelalte regiuni din acelaşi stat indian.
Citește și Penultimii din UE. Avem viteză și acoperire, dar puțini utilizatori de internet
Această depresiune tropicală a scăzut în intensitate după ce a ajuns în partea vestică a statului indian Meghalaya şi în Bangladesh şi va deveni nesemnificativă în următoarele 24 de ore, a raportat pe Twitter, duminică, Departamentul de Meteorologie al Indiei.
Potrivit unor raportări preliminare, ciclonul Fani a provocat la nivelul infrastructurii electrice pagube estimate la 12 miliarde de rupii (173,7 milioane de dolari), iar autorităţile încearcă să restabilească alimentarea cu electricitate a serviciilor de urgenţe.
Peste 60.000 de persoane, inclusiv oficiali şi voluntari, participă la operaţiunile de salvare şi ajutorare, a precizat Bishnupada Sethi, comisar al diviziei speciale de salvare, care monitorizează procedurile de evacuare a populaţiei.
Departamentele de intervenţie au folosit sirene, megafoane şi au trimis peste 20 de milioane de mesaje de avertizare pe telefoanele mobile ale rezidenţilor din zonele ce urmau să fie lovite de ciclon, a precizat el.
Sezonul cicloanelor din Golful Bengal poate să dureze din aprilie până în decembrie, iar multe furtuni pot să devină letale pentru populaţia locală. În 1999, un super-ciclon s-a abătut asupra regiunilor costiere din statul Orissa şi a ucis aproximativ 10.000 de oameni.
Fani a fost cel mai puternic ciclon de vară din ultimii 43 de ani care s-a abătut asupra acestui stat indian.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sebastian Burduja a anunțat că...
Cursul valutar rezultat din...
Agenția de știri Mediafax și-a...
Ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, a...
Finalizarea hidrocentralelor începute înainte de 1989...
Serbia renunță la contractele de armament cu Rusia și...
Noile date marchează o ajustare față de estimările...
Au mers bine anul trecut, au...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Un cutremur mai neobișnuit a...
IMM România solicită crearea...
Elon Musk, cel mai bogat om din lume și apropiat al...
Un anunț venit din partea...
De-a lungul timpului, spațiul a...
De trei săptămâni piața petrolului rămâne înscrisă pe un trend ascendent.
Este o nouă dovadă că prima economie a Uniunii Europene...
Piața cuprului se teme de Donald Trump.
Cu alte cuvinte, încă puțin și...
Numit de Donald Trump în...
Vă aducem și azi cele mai importante știri ale...
Anul 2025, pe lângă multiplele...
De ce, în primele zile ale...