Averile a nouă dintre cei mai bogați dintre bogați, au crescut la peste 360 miliarde de dolari anul trecut, scrie The Washington Post, citat de Business Insider.
Titlul fondatorului Amazon, Jeff Bezos, de cea mai bogată persoană din lume, a fost contestat, deoarece CEO-ul Tesla, Elon Musk, și-a crescut cu mult mai mult averea, iar acțiunile Tesla au crescut cu 547% anul trecut.
Mark Zuckerberg de la Facebook a depășit valoarea de 100 de miliarde de dolari, în timp ce cofondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, au dobândit o avere combinată de 65 de miliarde de dolari.
Capitalizarea de piață a Apple a depășit anul trecut 2 trilioane de dolari, făcându-l pe CEO-ul său, Tim Cook, miliardar.
Amazon a profitat substanțial de pe urma cumpărăturilor online în timpul pandemiei. Cererea consumatorilor la începutul crizei a fost atât de mare încât compania, împreună cu alți comercianți cu amănuntul, s-au confruntat cu probleme de aprovizionare cu articole precum hârtie igienică și dezinfectant.
Pe măsură ce companiile au trecut la modele de lucru la distanță, angajații s-au bazat mai mult pe serviciile de cloud computing, unde clienții închiriază stocarea datelor de la companii precum Google, Facebook și Microsoft.
Citește și: Un tăcut miliardar indian l-a depășit pe Elon Musk
Google și Facebook au beneficiat, de asemenea, de o revenire în marketingul online, precum și de o cerere crescută pentru instrumente de comunicare fiabile, care au inclus Google Classroom și WhatsApp deținut de Facebook, conform The Washington Post.
Consumatorii bogați, care erau mai puțin susceptibili de a deveni șomeri în timpul pandemiei, au beneficiat de o creștere a venitului disponibil rămânând acasă.
Musk, Bezos și Zuckerberg nu sunt singurii miliardari ale căror averi au crescut. Potrivit Yahoo Finance valoarea netă a averii lui Larry Ellison, președintele executiv al Oracle și CTO, a crescut de la 59 miliarde dolari la 90,3 miliarde dolari în ultimul an. Valoarea netă a lui Michael Dell, CEO Dell Technologies, a crescut de la 22,9 miliarde dolari la 44,4 miliarde dolari în aceeași perioadă de timp.
Un raport recent a arătat că miliardarii americani ar putea finanța două treimi din pachetul de ajutor COVID-19 al lui Biden doar folosind profiturile generate în timpul pandemiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...